Ez sem Magyarország, ez sem Budapest

Ez sem Magyarország, ez sem Budapest
Megosztom

Csak Szabadka. Szerbia. Ami ugyebár nem az Európai Unió. Ott még tudják ezt:
– A polgárok tisztában vannak azzal, hogy a taxitársaságok nem szociális intézmények, és hogy a taxival való utazás valamilyen szinten luxusnak számít, így aki velünk utazik, az a nagyobb árat is ki fogja fizetni.

Aki taxival szeretne utazni Szabadkán, február 23-a óta a korábbi tarifánál kénytelen 15 százalékkal többet fizetni ezen szolgáltatásért. A Városi Tanács döntése értelmében 6 és 22 óra között a taxival való utazás 95 dinárnál indul, és minden megkezdett kilométerért további 70 dinárt kell fizetni, míg egy óra várakozás 800 dinárban kerül. A kettes tarifa szerint 22 és 6 óra között, valamint vasárnaponként és ünnepnapokon az utazás 120 dinárnál kezdődik, és kilométerenként 95 dinárt kell fizetni, míg egy óra várakozás ára 1000 dinár.

A Városi Tanács döntés szerint a taxitársaságok legkésőbb március 15-éig kötelesek átállítani taxamétereiket.

A subotica.com internetes hírportál tudósítása szerint a szolgáltatás árának növelése érdekében a taxitársaságok még a nyáron egy kérvényt fogalmaztak meg, amit a Városi Közigazgatás illetékeseihez továbbítottak, és amelyben kérésüket az üzemanyag drágulásával, valamint az általános inflációval indokolták.

Lapunk kérdésére két, a központban várakozó taxisofőr elmondta, hogy az utasok elfogadták a drágulást, és nem találkoztak olyannal, aki nemtetszését fejezte volna ki emiatt.

– A polgárok tisztában vannak azzal, hogy a taxitársaságok nem szociális intézmények, és hogy a taxival való utazás valamilyen szinten luxusnak számít, így aki velünk utazik, az a nagyobb árat is ki fogja fizetni. Voltak olyan utasaink, akik tudták, mire számítsanak, de aki korábban nem tudott a drágulásról, az sem háborodott fel – fogalmazott az egyikük, aki azt is elmondta, hogy az utasok leggyakrabban borravalót is adnak a sofőröknek.

Forrás: magyarszo.rs