A visszakompenzálás koronás bajnokai

A visszakompenzálás koronás bajnokai
Megosztom

A nagyon innovatív, lendületes és fiatalos Bolt némi fáziskésében van. Itt szólunk: villámgyors az édes apukátok csillámporos farka, de nem a ti intézkedéseitek.

Hahó! Hetek óta dübörög a koronajárvány!

Lehet, nem találták az innováció bajnokai a bekapcsológombot a kütyükön, vagy lemerült, és elveszett a madzag. Ugyanis most riadtak fel, így nagyjából bízva abban, hogy a körülbelül egy órája napvilágot látott hír ellenére – melyben az Orvosi Kamara és egyéb szakemberek kvázi kijárási tilalommal majdnem felérő szigorú korlátozásokat szorgalmaznak – az ő boltjuk, izé, Boltjuk is nyitva marad.

Nem lepődnénk meg azon sem, ha ezek után fuvarteljesítés közben még kiflit, lisztet és vécépapírt is árulnának. Csak úgy, a bevétel kedvéért.

A piacra és a jelenlegi helyzetre való „jó” rálátásukat mi sem jellemzi jobban, hogy még jelen helyzetben is kötelező fuvarszámot írnak elő, igaz, azt csökkentik, és csak a bevételeikkel foglalkoznak. Bár elismerjük, a százalékokat is csökkenteni próbálják.

De ki az a munkaadó, aki ilyen helyzetben elvárja és kényszeríti a neki pénzt behordókat, hogy egyáltalán – akár akaratukon kívül, egészségük veszélyeztetésével – munkát végezzenek. Ha még nem fogtátok volna fel, a taxisofőri munka nem elengedhetetlen és nélkülözhetetlen, az továbbra is kényelmi szolgáltatás. Azonban a taxisok részéről jelenleg elsősorban már nem a taxizásról kellene hogy szóljon. De hát amint már leírtuk, nagy úr a termelési kényszer. Egykoron, a szovjet időkben ebbe sokan belehaltak. Igaz, akkor hideg golyó okozta tüdőgyulladás miatt, most majd a korona tarol.

A Bolt és a hozzájuk hasonló fuvarkufárok tessék-lássék, ámde legalább híg, habos szarrá vert látszatintézkedései csak annyit érnek el, hogy a tegnap éjszakaihoz hasonló viták egyre gyakoribbak lesznek, és egyre durvábbak. Mert a leadóért tűzön-vízen át hajtani kell.

Fuvarkufárok! Felhívjuk a figyelmeteket, hogy aki jelen körülmények között is kizárólag a bevételein képes csak gondolkodni, az szerintünk – és esélyesen sokan mások szerint is – az ember kategóriába sem sorol benneteket, sőt, még a paraziták is megsértődnek a gondolattól, hogy ti közéjük tartozhattok.

Ja, és kicsit félreértelmeztétek az oldalunk funkcióját. Mi szívből tájékoztatunk, de fuvarkufároknak tippeket, ötleteket és segítséget csak jó pénzért adunk. Szóval, hova küldhetjük a korrekcióra szoruló részekre vonatkozó tanácsainkat és a számlát?