Olvasónk küldte

Olvasónk küldte
Megosztom

Arany taxi és fekete korona – úgy élünk akár az angolok

Minden taxis bunkó, minden taxis szívtelen. Minden taxis átbasz, igen, főleg minket, szegény, részeg, csóró egyetemistákat. Minden taxis alád nyúl, minden taxis kerülőutat választ, minden taxis lop, csal, hazudik, minden taxis azért taxis, mert kegyetlen, viszketegen vihorászó, ostoba dögevő…hiéna.

Ha az egyetemen azt mondom, az egyik szülőm taxizik, szinte látom, ahogy ezek a meg sem élt, csak aputól hallott sztereotípiák verekedik be magukat kortársaim fejébe. Ha viszont azt mondom, hogy anyukám taxizik… hát, ezek az előfelvetések szintén ott mocorognak valahol, de elsöpri őket a „Menő…na és nem fél?” kategória.

Igen, szerintem is menő és nem, nem fél, legalábbis tudomásom szerint nem. Én viszont annál inkább. Mert legalább annyi részeg, kegyetlen, dögevő utas van, mint ahány taxis valóban „hiéna”.

Legalábbis annyi volt. Külföldiek, belföldiek, egyetemisták, jó munkásemberek, devizahitelesek, hitetlen nyugdíjasok, akik templomba csak a pletyka miatt járnak. Isten szemében ez sem kisebb bűn, mint egy kerülőút.

Viszont most itt tartunk: ha az utasok legalább fele akkora büdös paraszt, mint ahogy azt hisszük, hogy a teljes „taxis társadalom” az (már amennyiben hisszük, hogy van ilyen, de akkor ezek mellett kell, hogy létezzen kasszás, benzinkutas, buszsofőr, pedagógus és egyéb más, szép állatfajokból keletkezett társadalmi csoportosulás), akkor jelenleg ezen utasok száma is zérus, hiszen a nulla a valóvilágban bármivel is osztod, nulla marad.

Tehát nincs se kedves, se kevésbé, vagy egyáltalán nem kedves utas, helyette helló, koronavírus. Viszlát, zajos english bulituristák, asszonyukat rútul megcsaló „üzleti utakon” taxikázó pávafiúk, udvarias ázsiaiak, fényképezőgéppel a kezükben.

Hé, ha te lehetsz sztereotip, én is lehetek… És az üvöltöző részeg németeket még meg sem említettem.

Kétségtelen tehát, hogy Shakespeare-i magasságokba emelkedve, mondhatni, nagy szarban vannak a taxisok, ahogy szinte mindenki más is. Köztük mi is, a taxisok családjai.

Ja, igen létezünk… Brit tudósok megállapították, hogy lelketlen kiborgok is képesek a gyermek nemzésre. Az én szívtelen kiborgom például most is útban van a reptérre, viszi a maradékot, amíg még lehet, bár előfordulhat, csak koronával tudnak majd fizetni, és mindezt azért, hogy a két nem létező kiborg gyereke továbbra is úgy élhessen, mint az angolok.

Az én szívtelen kiborgom már egy ideje gondosan ügyel rá, hogy főzésnél nehogy egy kanállal kóstoljunk, vagy hogy nehogy ugyanabból a palackból igyunk, mondván, hogy mindenféle ember beszáll hozzá a kocsiba. És itt a „mindenféle” most nem abban az értelemben negatív pusztán, hogy a királyi származás lehetőségét hordozza magában, és bár kétségtelen hogyha Ő elkapná a felé hajított koronát, én is elkapnám, tekintve, hogy közös laboratórium lett számunkra kijelölve, azért kell egy fajta léleknyugtató lelketlen kiborgomnak.

Az én szívtelen kiborgom úgy lett programozva, hogy képes legyen úgy viselkedni, mint egy nem szívtelen kiborg és bár hihetetlenül hangzik nem Ő az egyetlen prototípus, akivel találkoztam.

A taxisok családjainak szívtelen kiborgjai sem tesznek mást most, mint mérlegelnek, mi a kisebb rossz . És a végén valószínűleg az egész rendszerük besül, mert a megoldási találatok száma is zérus.

Tehát most itt tartunk, „nem létezve” várom, hogy felcsendüljön a hangtalan, arany, hibrid-taxiban furikázó kiborg anyám hiéna kacaja. Remélem, hozott még lisztet. Kéne a téli csodakertemhez.

Utóirat: Mint tudjuk, a koronázást felkenés előzi meg, ezt 2020-ban erősen javallott fertőtlenítővel végezni.

Írta: Nemlétező Kiborglány 2.0