Így védekeznek a taxisofőrök a koronavírus terjedése ellen

Így védekeznek a taxisofőrök a koronavírus terjedése ellen
Megosztom

Ha egész nap egy autóban ülsz, amibe mindig más és más száll be, akkor jogosan tarthatsz a koronavírus fertőzésétől. A sofőrök ezért több országban is ötletesen alakították át a taxijukat.

Lehet persze rendszeresen fertőtleníteni, de a vírus terjedésének megállításához ez nem elég, ha mindig mást kell felvenned az autódba.

Korábban még Kínában találták ki a taxisok, hogy a sofőrös luxusautók mintájára leválasztják a vezetőfülkét az utastérről, ha nem is leengedhető üvegablakkal, de legalább egy nejlonfallal óvják magukat a fertőzéstől. Az ötletet mostanra máshol, például New Yorkban is átvették.

Budapesten még nem láttunk ilyen megoldást a taxikban, de a BKK már hasonló elven védi a sofőröket. Néhány napja még csak az elsőajtós felszállás kötelezettségét törölték el, mostanra pedig már többek közt Budapesten, Székesfehérváron és Pécsen teljesen meg is tiltották az első ajtók használatát a buszokon, és kordonokkal tartják távol a sofőröket az utasoktól.

Ha teheted, akkor maradj otthon, és ha mégis menned kell, akkor a tömegközlekedés helyett most magányosabb közlekedési formát válassz!

(Forrás: player.hu; Képek: Getty Images, MTI)