Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb…

Kicsit sárgább, kicsit savanyúbb…
Megosztom

…de a mienk. A fiatalabbaknak, akik nem ismerik a filmet, itt a röpke videó. Érdemes megnézni.

No, valami ilyesmi jutott a mi eszünkbe ma, így ebéd tájban, amikor belefutottunk az egyik, kollégáink által vitt, intenzív osztályos ápolónő posztjába.

Miután a meghatottságtól végre le bírtuk nyelni a falatot, eszünkbe jutott egy reggeli telefonhívásunk. A Fővárosi Önkormányzat Momentumos valakije hívott minket, a feléjük címzett, megkereső levelünkre reagálva. Mint nekik is írtunk, nem kérünk és nem fogadunk el pénzt, de nagy segítség lenne önként vállalt munkánkban némi üzemanyag támogatás. A fiatal politikus leginkább azon gondolkodott el, hogy az eddig nagyjából 100, aktívan mozgó taxisnak kiadott, esetleg 3.000 forintos utalvány/fő milyen hatalmas terhet jelentene nekik, de az még nagyobb fejtörést okozott, hogy vajon ezek az önként és dalolva, saját zsebük és idejük terhére fuvarozó fiúk és lányok vajon vezetnek-e menetlevelet, útnyilvántartást, miegyebet.

Lehet, hogy se nekünk, se a nővéreknek nincs politológus diplománk, nem vagyunk nagy fejesek, de legalább van bennünk emberség, segítő szándék és összefogás a bajban. Úgyhogy, azt hiszem, no komment…

Azért van annak valami diszkrét bája, minden morbiditása ellenére, hogy az amúgy is szorult helyzetben, munka nélkül vegetáló, segítő taxisnak a közismerten kicsit sem túlfizetett, de legalább azért hosszú órákat dolgozó, segítő ápolónő próbálja összeszedni a biztonságos munkába jutásukhoz szükséges üzemanyagköltséget.

Taxis Terka