Sárgaláz levelét megírta … sokadjára

Sárgaláz levelét megírta … sokadjára
Megosztom

Örülünk, hogy ha már nem segítetek, még veletek is meg kell küzdenünk, kedves fuvarkufárok. Kérjük, ne a mi és a kezdeményezésben dolgozó sajátjaitok farkával verdessétek a csalánt, és ne a mi kezdeményezéseiket használjátok alantas reklámcéljaitokra. Ha nem tűnt volna fel, ez a helyzet nem erről szól.

Mellik Éva szerkesztő asszony figyelmébe

A mai napon, az nlc.hu oldalon „Elzártam magam a családomtól, hogy segíthessek!” – Ingyen fuvarral segíti a fáradt orvosokat, ápolókat egy budapesti taxis” címen megjelent cikkükkel kapcsolatban helyreigazítási kéréssel fordulunk Önökhöz.

Tiszteletben tartjuk, hogy a fiatalember nem csatlakozott kezdeményezésünkhöz, és ő magányos harcosként oldja meg feladatát. Azonban, mint azt a kezdeményezésünk facebook oldalán is olvashatják, a „Taxisok a védekezésért” csoportot független taxisok hozták létre. A csoportnak nagyon sok, különféle céghez tartozó sofőr is tagja, de senki számára nem fontos most a matrica, amit a kocsiján hord, csak a segítség számít.

Azonban jelezni kívánjuk, hogy a Főtaxi semmilyen formában nem támogatta és támogatja kezdeményezésünket, semmiféle védelmi eszközt nem ad, sem fertőtlenítőt, sem maszkot, sem gumikesztyűt. A 11 fővárosi taxis cég közül egyedül a 6*6 taxi adott a kezdeményezésben dolgozó, most már közel 300, abból eddig aktívan szállító közel 100 taxis számára 30, azaz harminc adag fertőtlenítőszert és két doboz gumikesztyűt. Civil felajánlásból van még 2 doboz maszkunk.

Hangsúlyozom, hogy sem a Főtaxinak, sem más fuvarszervező cégnek nincs köze a kezdeményezéshez, azt semmilyen formában nem támogatják. Azt már csak nagyon halkan merjük megjegyezni, hogy az interjúban szereplő állítással szemben saját sofőrjeiket sem segítik, ugyanis a tagdíjakat annak ellenére is beszedik, hogy fuvar szinte egyáltalán nincs, vagy alig van. Igaz, jelenleg csak a tagdíjak 50 %-át kérik (ez is minimum havi 60.000 Ft.), de a fennmaradó 50 %-ot sem engedik el, hanem a sofőrök kauciójából tartják vissza, és a járványhelyzet lezajlása után kérik.
Éppen ezért kérjük, hogy a cikkben, ahol a mi kezdeményezésünk is meg van említve (amit köszönünk, hiszen így több érintetthez elér), a képen a Főtaxi logóját minél előbb takarják ki, és helyreigazításunkat valamilyen formában közöljék.

Köszönettel:

Taxis Tivadar