Ne most…….

Ne most…….
Megosztom

olvassátok!

Vagy ha igen, vegyétek elő megint, amikor ennek a vírus rémálomnak és hatásainak vége lesz! Amikor, ki tudja mikor, megint elindul az élet. Lassan, vánszorogva, de elindul. Mert el fog!

Akkor olvassátok, vagy olvassátok el megint, hogy a szent fuvarkufárok miben segítettek benneteket, taxisokat. Még az elején vagyunk jó pár nehéz hónapnak, azonban a fuvarszervezői lehetséges „segítség” abban nyilvánul meg, tessék-lássék módon, hogy halasztott fizetési konstrukciókkal kérik a tagdíjaikat. Nem segítenek, áh, dehogy! Csak fizetési könnyítéseket adnak. Köszönjétek meg nekik most, vagy a későbbiekben.

De vírusjárványunk egyik talán csúcs eseménye, hogy az elvileg a taxisok érdekeit képviselő BKIK – tudjátok, a szakmai egyeztetés csúcsaként, rendeletekbe beleugató, éhbér tarifákra javaslatot tevő gittegylet – a héten kedden még tarifaegyeztetés, és egyéb fuvarkufár érdekeket szem előtt tartó meetinget akart tartani, persze kizárólag a saját érdekei mentén. Igen, saját pénzügyi érdekei mentén, véletlenül sem a taxisok érdekei, megsegítése lett volna a téma. Nem az, hogyan lehetne kenyeret adni a taxisok családjainak, hogyan szerezhetnének nekik védőfelszerelést. Véletlenül sem.

Tyúkszaros nyomorult kis életüket féltvén ez a meeting legalább elmaradt. Megjegyzem, a ti életetek már annyira nem féltett kincs számukra, hiszen mindeközben aki még megteheti, az utcán próbál utast találni. Csak úgy, a túlélés okán. Sok taxis dolgozik még, „minden forint számít” jelszóval, mert ki tudja, mi lesz még itt, és egyáltalán meddig tart! Kenyeret pedig holnap is venni kell.

De a jó fuvarkufárok, a BKIK nem adja fel csak úgy. Tehát a vírus küzdelmek idején, amikor egy hét alatt egy jobb társaságnyi TAXISOFŐR csatlakozik önzetlenül, utolsó energiáit megmozgatva. Megjegyzem minden társaságtól, függetlenek, mert a bajban csak taxis van, és EMBER! Csatlakoznak, hogy a vírus elleni védekezésben szereplő egészségügyi dolgozók díj nélküli munkába vagy éppen haza jutását segítsék. Társaságtól függetlenül, félretéve minden vitát, nézeteltérést, mert ők emberek. De ezek? Ezek, akik nem segítenek. Nem nektek. Nem az összes független és társaságnál dolgozó saját épségét is kockáztató sofőröknek. Saját maguknak sem. Van az a szint, ahol kizárólag a pénz, és pénz utáni éhség számít.

Hogy miért gurult el a pirulánk éppen most? Azért, mer ebben a helyzetben, a BKIK kihajított egy kérdőívet. Szerintük ma, most ez a legfontosabb. A legkreténebb kérdéseket tették fel benne, természetesen elegánsan „elfeledkezve” arról, hogy nem csak céges taxisok vannak.

És persze fényezik magukat, azzal a sztereotípiával kampányolva, hogy minden független szolgáltató hiéna. Csak szólunk, hogy a védekezést segítő csoportot is a „mocskos hiénának” nevezett független szolgáltatók hozták létre, és ha másnak nem, de a taxisoknak és a BKIK fejeseinek pont tudniuk kell, mi a különbség a független szolgáltató és a hiéna között, de azért egyszerűen egy kalap alá veszik őket. Ráadásul a tagjaik között is van olyan vállalkozó taxis, aki függetlenként dolgozik. Persze a tagdíja, a pénze jó nekik, csak az érdekeit ne kelljen képviselni, még egy ilyen piti kérdőívben sem.

Nem csodálkoznánk, ha az adatokat gondosan kozmetikázva ezzel a kérdőívvel, és annak adataival kezdenének haknizni különféle hivataloknál. Már holnap, ha lehet, leszarva, hogy az ország és a gazdaság éppen a járványban fuldoklik.

Mi már hetekkel ezelőtt kiraktunk egy kérdőívet a taxisoknak. Jaj, nem, nem gondoljuk, hogy koppintottak volna. Még véletlenül sem hisszük, hogy ez ösztönözte őket ennek a silány akárminek az összetákolására. Valahogy az sem érte el az ingerküszöbüket, hogy mi, akik ugyan nem vagyunk sok pénzből vegetáló érdekképviselet, azonnali lépéseket tettünk a taxisok érdekében, csak úgy, mert biztos nincs jobb dolgunk.

De nem tudom, feltűnt-e nektek, hogy mióta a járványhelyzet fokozódott, nem haknizunk nálatok, hogy töltsétek, töltsétek. Aki megtalálja, örülünk, de most nem ez a legfontosabb. Amíg ez a szar van a nyakunkban, dolgozunk abból, ami eddig bejött, és a lényegre koncentrálunk.

Mivel az oldalt, ugyebár, ti szerkesztitek, hát segítünk egy kicsit. Itt a link, töltsétek ki ezt az okádékot is, nyilván ráfér a segítség ezekre a szánalmas szerencsétlenségekre.

Nem tudjuk, ti hogy vagytok vele. Csak sejtjük. De nekünk a gyomrunk kifordul tőlük. Végérvényesen, visszavonhatatlanul! Úgyhogy most elmegyünk hányni, aztán vissza a munkához, hogy minél több egészségügyi dolgozó juthasson épségben, biztonságban a súlyos betegek mellé.

Taxis Terka