A BKK tudomásul vette!

A BKK tudomásul vette!
Megosztom

Kedves taxis kollégák, akik a „Taxisok a védekezésért” csoportban aktívan dolgoznak, részt vesznek a koronavírus elleni védekezésben!

Levelet írtunk a BKK-nak, az alábbi szöveggel, jelezve, hogy elvárjuk és kérjük, hogy a ti megnyugtatásotokra írásban is jelezzék álláspontjukat.

Tisztelt dr. Rásó Hajnalka!
Hivatkozással telefonbeszélgetésünkre kérjük, hogy írásban engedélyezze a mellékelt matrica viselését a védekezést ingyenesen segítő (Taxisok a  védekezésért akciócsoport) taxisok számára. Kérjük az engedélyt minél előbb, ha lehet, még a mai nap folyamán részünkre megküldeni.

Válaszukat azonnal megkaptuk, csatoljuk, nyomtassátok ki, vagy őrizzétek lementve a telefonotokon!

Most jelezzük: ez az engedély NEM a taxis cégekre vonatkozik, CSAK ÉS KIZÁRÓLAG a védekezésben részt vevőkre. Most jelezzük azt is, hogy akiről megtudjuk, hogy alap nélkül viseli a matricát, vagy ennek viselése mellett rászoruló, a csoportban segítséget kérő, rászoruló nővértől, orvostól, ápolótól a csoportszabályzat ellenére pénzt kér, azonnal kitiltjuk és szégyenlistára rakjuk. Szerencsére ilyen tapasztalatunk még nem volt, nagyon klassz csapat állt össze, köszönjük nektek!

Továbbá megkerestük az NKH-t. Tőlük az alábbi információkat kaptuk:

A 2020. március 11. után lejárt okmányok a vészhelyzet lejártáig, plusz 15 napig érvényesek. Ezek közé tartozik a forgalmi engedély, a jogosítvány, minden egyéb személyes dokumentum, fényképes taxi engedélyek mindegyike, drosztengedély. Azt a javaslatot kaptuk, hogy akinek a vészhelyzet ideje alatt jár le valamely okmánya, az online próbáljon időpontot regisztrálni a megfelelő hatóságok internetes felületein, és ha kitolódik a vészhelyzet, online hosszabbítsa azt. (Ebben nem vagyunk rutinosak, hogyan kell, oldjátok meg.)