Jól van, nokedli!

Jól van, nokedli!
Megosztom

Na jó, a nyitókép ám csalás! Nem ilyen szépséges tálalásban viszitek ám a kaját, de hadd csöpögjön a sok nyál….

Újabb fuvarkufár állt be a pörköltszállítók sorába, így biztosítva, hogy sofőrjei behordják nekik a TANdíjat, bocsánat, tagdíjat. Bár… a jelen helyzet talán tökéletes tanulópénz a sofőröknek, ki lehet számolni a droszton ácsorgás közben, hogy az évek alatt behordott milliókból most milyen autójuk lehetne, és hány hónapig etethetnék a családjukat. Na, de mindegy.

Szóval a Főtaxi és a Bolt után már a 6*6 taxi is ételszállítással kíván tagjai kínjain enyhíteni, mégpedig a következő formában:
Szabadjelző nélkül reggel 6 és délután 2 között rohangálhatnak előre csomagolt ételekkel, törökbálinti indulással, napi 30-35 címre. Persze a tankolás szigorúan saját zsebből, a kaja emeletre felhordása saját lábon. Minderre napi 10-13 ezer forintot ígérnek, ami – ha a sofőr megkapja a 13 ezrest – az már kemény bruttó 1625,- forintos órabér. A kilométerekről nem szól a fáma, ám mivel az autó nem hegyi levegővel megy, erre simán lehet számolni pár darab ezrest per nap. Ha címenkénti leosztásban nézzük, a legjobb esetben is 370,- forintra jön ki egy cím.

Persze csak heti munkavállalás van, azaz jó esetben egy sofőr egy hetet dolgozhat, hogy a többi is odaférjen a vályúhoz, izé, a munkához. A heti 91.000 forintból (legjobb esetben is) pont kijön a havi (csökkentett) tagdíj és a tankolás. A maradék hideg vízre talán elég lesz, vagy imádkozik egy-egy hívásért, címért, bármiért.

Az eddigi, bármilyen csodás lehetőségek (tablet, telefon, pénztárgép, stb. beszerzésen beszedett fuvarkufári extra „zseb”pénzek) kapcsán adja magát a kérdés, hogy a háttérben vajon mennyiért kötötték a szerződést, mert hiszen a fuvarkufárok egyetlen lépést nem tesznek saját anyagi érdekeltségeik nélkül, még a ti éhenhalásotok ellen sem. És akkor lehet elgondolkozni a tíz százalékokon, meg egyebeken.

Sok sikert az újabb ételfutár cégnek, és munkatársaiknak. Ja, nem.