Újabb liberális agyhalál

Újabb liberális agyhalál
Megosztom

Köszönjük „önjelölt érdekvédőnknek”, Szent Patrióta elvtársnak, hogy ránk szabadította a liberálisoknak nevezett, mérhetetlen támogatottságú pártocskát. Jelenleg éppen a betegek és halottak hátán felkapaszkodva akarnak újabb politikai előnyt kicsikarni, ismételten is egy szakmába beleböfögve.

Azért egyre válaszolj, te csökkent képességű agyhalott: azt tudod, mennyibe kerül egy taxióra átállítása az általad javasolt új tarifákra? Amúgy meg…. a pörkölt-nokedli kombó szállításánál a fuvarkufárok meg saját hatáskörben tarifát csökkentettek.

Új taxirendeletet javaslunk a járvány idején

A koronavírus járvány idején különösen fontos az, hogy a városon belüli, halaszthatatlan utazások során minél kisebb legyen a fertőzésveszély. A legnagyobb kockázatnak a 65 év feletti utasok vannak kitéve. Akiknek nincs saját autójuk, és mégis muszáj elhagyniuk otthonukat, az a legbiztonságosabb, ha a hosszabb utakra a taxit választják a városon belül. A tömegközlekedés során ugyanis sokkal nagyobb a veszélye a fertőzésnek.
Budapesten azonban az elhibázott taxirendelet miatt jelenleg a nyugdíjasok többségének megfizethetetlen a taxizás. Javaslatainkkal ezt kívánjuk orvosolni. Régóta szorgalmazzuk, hogy a hatósági árat el kell törölni. Az üzemanyag ára az elmúlt hetekben közel 30 százalékkal esett vissza, ez mégsem látszik meg a viteldíjakban. Meggyőződésünk, hogy Budapesten is a szabad piaci verseny eredményezné a legolcsóbb és legjobb szolgáltatást. Javasoljuk továbbá, hogy amíg a veszélyhelyzet tart, függesszék fel a 10 évnél idősebb autók kötelező cseréjét. Akinek idén március 11-e után válik túlkorossá az autója, 2021 december 31-ig kapjon haladékot az új beszerzésére. Közös érdekünk, hogy minél több autó álljon az utasok rendelkezésre a járvány idején.

Szabadai Viktor, a Magyar Liberális Párt budapesti választmányának elnöke