Nagyszerű lépést jelentett be a SPAR és a Főtaxi

Nagyszerű lépést jelentett be a SPAR és a Főtaxi
Megosztom

Most kicsit elvesztettük a fonalat. Ugyanis ha a szabadjelző levételével fuvaroz, akkor nem taxisként üzemel éppen, tehát nem kapcsolhatja be a taxiórát. Vagy akkor most mi is van? Vagy minden, mostanság az utcán szabadjelző nélkül rohangáló taxis egészségügyi sétát végez autóval, esetleg az összes taxis zsebe annyira tele van, hogy mennek shoppingolni a családnak, minden nap? Kezd beállni a káosz.

Mert értjük, hogy amúgy a Főtaxi az ÁSZF-ben szépen hagyott kiskaput, már jó előre.

4.4.3 A személytaxi-szolgáltatás körébe nem tartozó igények (így különösen kísérés, csomag kézi szállítása, repülőtéri táblázás, ügyintézési feladat, beszerzés, stb.) nem tartoznak az ÁSZF hatálya alá, azokra a jogszabályi keretek között a szolgáltatóval vagy a Főtaxival kötött külön megállapodás esetén lehet mód.

De még mindig nincs tisztázva, hogy akkor most taxi szolgáltatást végez a megállapodás keretében, vagy nem végez taxi szolgáltatást, csak ketyeg a taxióra. Van baj, nem kicsi.

Végigmentünk a lépéseken. Mutatjuk:

Kiválasztottuk a személyes átvételt
Három áruházból lehet választani. Mindegyikük jó messze van tőlünk, alaphangon legalább 10-15 kilométer.
Próbáltunk volna idősávot választani, ámde nem lehet. Nincs szabad kapacitás, még személyes átvételre sem. Egyébként ebben az esetben a taxis fuvardíjon felül számolni kell azzal, hogy párszáz forintot a csomag összekészítéséért is felszámolnak.
Kiszámoltuk, hogy a szentendrei áruházból a 12.000,- forintos rendelésünket mennyiért hoznák el. Többet nem mertünk volna rendelni akkor sem, ha éppen van szabad idősáv, vagy lehet előre nézni időpontot, mert nem fért volna be a csomagtartóba.

És akkor jöjjön a nosalty.hu cikke.

Újabb rendelési opcióval bővül a SPAR online bevásárlási része. Az üzletlánc a Főtaxival szövetkezve teszi lehetővé a gyorsabb házhoz szállítási opciót. 

A könnyebb bevásárlás érdekében április 6-tól a SPAR és a Főtaxi-csoport együtt indítja el TAXI SHOPPING szolgáltatását. A koronavírus-járvány miatt sokaknak meggyűlhet a baja a bevásárlással, a két cég célja pedig, hogy a kijárási korlátozások idején is mindenki gond nélkül jusson hozzá a szükséges élelmiszerekhez – derül ki a pénzcentrum.hu cikkéből.

,,Az összefogás az egyetlen út a jelenlegi járványügyi és gazdasági helyzetben. A SPAR küldetése a lakosság élelmiszerrel történő folyamatos ellátása: munkatársaink szerte az országban erőn felül teljesítenek nap mint nap. A Főtaxi Csoporttal közös TAXI SHOPPING szolgáltatás a SPAR online shopra épül. Azért jött létre, hogy vásárlóinknak újabb alternatívát kínáljunk a házhoz szállításra, amennyiben nincs lehetőségük vagy nem szeretnének kimozdulni otthonukból, esetleg idősebb vagy beteg rokonaik helyett intézik a bevásárlást” – nyilatkozta Maczelka Márk, a SPAR kommunikációs vezetője.   A szolgáltatás könnyen és egyelőre gyorsan igénybe vehető tekintve, hogy az új opciót ma, április 6-án tették elérhetővé a vásárlók számára. A SPAR webshopjában a személyes átvétel opciót kell megjelölni, ezután pedig ki kell választani a vásárló számára megfelelő szabad kiszállítási idősávot. Ezután a szokványos módon ki kell jelölni a megvásárolni kívánt termékeket, majd bankkártyával kifizetni a rendelést. A Főtaxis szállítás ezután vehető igénybe, a rendelés feladását követően fel lehet hívni a Főtaxi Csoport feltüntetett telefonszámainak egyikét, megadnunk a nevet, rendelési számot, a kiválasztott idősávot, a kiszállítást intéző SPAR áruház címét valamint saját lakcímünket.  

A kiszállításnak persze díja van, ráadásul nem kis összeg (a pénzcentrum cikkéből kiderült, hogy a kiszállítás az INTERSPAR diósdi, szentendrei és pesterzsébeti áruházakból történik), a házhoz szállítás a rögzített személytaxi-szolgáltatás hatósági díjainak megfelelő: alapdíj: 700 Ft, távolsággal arányos egységdíj 300 Ft/km, idővel arányos egységdíj 70 Ft/perc.   A szállítási díj összegét a Főtaxi oldalán lehet kiszámítani, de segítségért fordulhatunk a Főtaxi diszpécsereihez is. A szállítási díjat így külön, a taxisofőrnek kell kifizetni, a fizetés történhet érintésmentesen, bankkártyával is, hiszen a Főtaxi Csoport minden autója rendelkezik papírmentes bankkártyaterminállal. 

,,A fenntartható működés napjainkban minden üzleti szereplő számára új értelmezést nyer. Személyszállítási szolgáltatásunk során is arra törekszünk, hogy a legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki utasainkat. Most egy számunkra is új területre lépünk, de biztos vagyok benne, hogy a Főtaxi nevéhez kapcsolódó minőség és megbízhatóság a SPAR áruházlánccal kötött együttműködésünkben is érvényesülni fog, amelyhez az ország legnagyobb flottája biztos hátteret nyújt”   – nyilatkozta Angyal Zsolt, a Főtaxi vezérigazgatója.

Forrás: nosalty.hu