Kecskemétről jelentik

Kecskemétről jelentik
Megosztom

Bajban vannak a taxisok a vírushelyzet miatt – VIDEÓVAL

Több taxis nem áll ki dolgozni, mivel körülbelül megfeleződött az utasok száma a koronavírus miatt. Ez pedig akkora anyagi kiesést jelent, hogy már lassan nem éri meg fuvarozni az embereket.

Szekeres Zsolt épp ​angolt tanult autójában, amikor a KTV stábja felkereste. A taxisnak van elég szabadideje, hiszen nagyon kevesen kérik a személyszállítást. Az utasok száma körülbelül a felére csökkent a koronavírus miatt.

– Nagyon sok cég be van zárva. Az utasaim többsége pedig szerződéses fuvar voltak, cégek vették igénybe. Emellett a magánszemélyek is jóval kevesebben utaznak taxival, kevesebben vannak az utcán, otthon maradnak – mondja Szekeres Zsolt.

De a legnagyobb kiesést a szórakozóhelyek bezárása okozza.

– Hétvégén be vannak zárva a szórakozóhelyek. Hétköznap sem tudnak felmenni Pestre vagy Szegedre, akik szórakozni szeretnének. Így hétköznap is, hétvégén is a szórakozóhelyek híján nincs hova menni. Nincsenek kocsmák, ahonnan jönnének utasok – folytatja Zsolt.

Az, aki mégis taxiba ül, a tapasztalatok szerint, figyel a biztonságra. A sofőröket általában megkérdezi, hogy vegyen-e fel maszkot, illetve, hogy előre, vagy hátra üljön. A koronavírus miatt több taxisnak is ott kell hagynia munkáját, mivel már nem éri meg, hogy kifizesse a költségeket, inkább más állást vállalnak.

Forrás: hiros.hu