Hétfőtől maszkban, matricával!

Hétfőtől maszkban, matricával!
Megosztom

Levelet kaptunk a BKK-tól, melyet a cégek is megkaptak, és veletek is megosztunk:

RÁSÓ Hajnalka (BKK)
Ádám Reich<reich.adam@fotaxi.hu> ; daniel@bolt.eu; zsolt@bolt.eu; ferenczi.eva@taxiplus.hu; manager@citytaxi.hu; Reif Zoltán <reif@taxi4.hu> ; ferenci.eva@6x6taxi.hu; p.marcell@tele5taxi.hu; Gáspár Botond <gaspar.botond@taxim.hu> ; info@gotaxi.hu; OTSZ <elnok@taxiszovetseg.hu> ; Nogradi.Nora@budapest.hu; ERŐSS Edina Szilvia (BKK)” <edina.eross@bkk.hu >; <taxisokoperativtorzse@gmail.com >

Tisztelt Mindenki!

A Fővárosi Önkormányzat rendelete értelmében hétfőtől, április 27-től, a fertőzésveszélyre tekintettel, a taxi gépjárműben az utasok (és természetesen a sofőrök is) csak maszkot, arcot eltakaró sálat viselve utazhatnak, hogy a járvány terjedése ellen így is védekezzünk.
A Főpolgármesteri Hivatal egy figyelemfelhívó matricát készíttetett el, amelyet a taxikon, egy, a kilátást nem zavaró helyen, pl. a szélvédő utas oldali részén kell elhelyezni. A matrica mintáját csatoltam. A járványhelyzetre tekintettel a BKK természetesen nem kifogásolja az arculati előírásoktól eltérő matrica felragasztását.
Kérem a szíves segítségeteket és közreműködéseteket abban, hogy a matricákat eljuttassuk a taxisoknak, és azt a taxisok ki is ragasszák.
Az előzetes tervek szerint a matricák kiszállításában a Főpolgármesteri Hivatal is tud segíteni, keddtől a BKK ellenőrei is tudnak kiszállítani matricát, és szívesen vennénk, ha ti is tudnátok segíteni a matricáknak a taxitársaságok székhelyére/telephelyére vagy egyéb, a taxisok által elérhető, matrica kiosztására alkalmas helyre szállításában és kiosztásában már hétfőn. Fontos, hogy a matricák minél hamarabb eljussanak a taxisokhoz.
Kérem, legyetek kedvesek visszajelezni, hogy hogyan tudtok segíteni (kiszállítás, kiosztás). Hétfőn elérhető leszek személyesen a BKK-ban, telefonon, e-mailben pedig folyamatosan.
Előre is köszönöm a közreműködést!
Mindenkinek jó hétvégét kívánok!

dr. Rásó Hajnalka
közlekedésszervezési szakértő
BKK Budapesti Közlekedési Központ Zrt.
Mobilitásmenedzsment

Természetesen örömmel veszünk részt a kiosztásban, ahogy tettük eddig is a védőfelszerelések tekintetében. Ezt meg is írtuk válaszlevelünkben:

Kedves Hajnalka,
Természetesen örömmel veszünk részt a matricák kiosztásában. Vállalni tudjuk, hogy ezek átadását a (hiénának csúfolt) független szolgáltatók mellett a „Taxisok a védekezésért” csoport kötelékébe tartozó, aktív céges segítők számára is átadjuk, a védőfelszerelések (kesztyűk, maszkok, fertőtlenítő szerek), valamint az üzemanyagkártyák mellett. A holnapi nap folyamán keresni fogjuk a matricák átvételével kapcsolatban.
Azt, hogy a főpolgármester úr által felajánlott maszkok és kesztyűk darabszáma véletlenül maradt ki az e-mailből, csak remélni merjük, hiszen feltételezzük, hogy gondos városgazdaként gondolt a taxisokra is. Üdvözlettel
Taxisok Operatív Törzse

Mivel egy gyors válasz e-mailből kiderült, hogy maszkok és egyéb védőfelszerelések sajnos nem érkeztek a Fővárosi Önkormányzat felajánlásából, így megírtuk ezt is Hajnalkának:

Szomorú. Mi ugyanis pont hat héttel ezelőtt kértünk tőlük a taxisok számára védőfelszereléseket. Erre gondoltunk, reméltük, legalább a BKK-n keresztül rápróbálnak. Sebaj, a „mieinknek” megoldottuk, és folyamatosan tudjuk biztosítani. Reméljük, a többiekről is ilyen hatékonyan gondoskodnak a cégeik.