Oda se menjen taxi…

Oda se menjen taxi…
Megosztom

…vagyis majd csak szerződött, ugye?

Emlékeztek a belvárosi lezárásra? Akkor a május 1-jével induló hosszú hétvégére Terézváros és Erzsébetváros polgármestere lezárta az átmenő forgalom előtt a budapesti belváros egy részét. Konkrétan a VI. kerületben Nagymező utca, a Király utca és az Andrássy út közötti területet zárják le az átmenő forgalom elől. A VII. kerületben az Erzsébet körút, Károly körút, Király utca és Dohány utca közötti területen szüntetik be az átmenő forgalmat három napra. Az indok az, hogy ezek a legsűrűbben lakott részek, rengeteg az autó és alig van zöldfelület. Persze mindezt a két kerület két polgármestere, a VI. kerület vezetője, Soproni Tamás, és a VII. kerület vezetője, Niedermüller Péter találták ki, azzal az indokkal, hogy „kulturális és turisztikai célpontként a két kerület küzd a hatalmas átmenőforgalommal, a parkolóhelyek hiányával és a zsúfoltsággal, a céljuk pedig az, hogy visszaadják a területet az ott élőknek, a gyalogos és biciklis közlekedés biztonságosabb legyen és több zöldfelületet alakíthassanak ki.”

Most éppen Ferencváros polgármesternője, Baranyi Krisztina (korábban az Együtt politikusa, most a Magyar Kétfarkú Kutyapárt, az LMP és a PM közös jelöltje volt) agyából pattant ki hasonlóan jó ötlet.

Teljesen elmeroggyant módon nem a körúti és Üllői úti dugók felszabadításával akarják megoldani a főváros zölddé tételét, nem a reptérről üresben visszaautókázó taxik helyzetének megoldásával, hanem első körben lezárásokkal, második körben pedig nekik megfelelő szerződésekkel.

És persze a híveik vadul szavaznak, alakul a kettes számú bulinegyed helyzete is. Mondjuk kérdéses, hogy ez a környék mennyire kulturális és mennyire turisztikai célpont, bár e kérdésben jelenleg – turizmus hiányában – nehéz állást foglalni. Az is kérdéses, hogy akár egyik, akár másik helyszín mennyire kulturális célpont, merthogy jobb körökben a kocsmázás, a drogozás és a kurvázás nem számít kulturális tevékenységnek, bár tény, a mai trendeket már nehéz követni. Mindenesetre érdekelne, hogy a kettes számú bulinegyedben vajon mikor lesz majd késelés, csak úgy, a nagy elfogadás és vadliberalizmus, a „zárjunklemindentmertazzöld” jegyében?