Ha OTSZ, akkor Főtaxi=BKIK=Nagy Elek?

Ha OTSZ, akkor Főtaxi=BKIK=Nagy Elek?
Megosztom

Az OTSZ, azaz a Nagy Elek segge partján csücsülő fémes szerkezet fémjelezte Országos Taxis Szövetség oldalán találtunk egy csodás kérdőívet (katt rá és megnyílik). Azért, valljuk be, erősen megható, hogy amióta első kérdőívünket útjára bocsátottuk, azóta a szerencsétlen BKIK állandóan zaklatja a taxisokat a hülye kérdőíveivel. Most is sikerült belecsempészni jó pár olyan tételt és kérdést, amit már réges régen le- és megírtunk. Na de nézzük újabb fércművüket tételesen.

Miután átverekedtünk magunkat az életkorunkat és azt firtató kérdésen, hogy mióta taxizunk, máris az első, fejvakarást okozó felvetésbe futottunk. A BKIK még mindig nincs tisztában azzal, hogy szeretett fővárosunkban a felsorolt taxicégeken kívül léteznek ún. független szolgáltatók ÉS hiénák is, valamint van egy új cég, a Go Taxi. Figyelj, hülyegyerek, mutatjuk a linkkel, hátha a kattintás még megy. Mondjuk esélyes, hogy szerintetek inkább az a baj, hogy ők nem férnek bele a fuvarkufári kerekasztalba, mert taxisok csinálták, és náluk csak fuvar utáni 10 % leadó van, nem népnyúzó takkdíj-sarc mindenek felett.

Nagyon jó a kérdés, pusztán csak 7 évet és 3 évet (az utolsó tarifa emelés) késett. Ez annak tükrében, hogy a jelenlegi elbaszott tarifa pont nekik – értsd: Nagy Elek és fuvarszervező társai – köszönhető, szépségdíjas a sztori.

Értem én. A Főtaxi és kötelékébe tartozó sofőröket a BKK nem basztatja. A Boltosok a NAV-os vonaltól értesülnek mindenről időben. Az NKH szeme előtt furikázó fehér rendszámosok sem zavarnak senkit. A lényeg, hogy eleget basztatja-e a más cégekhez – értsd: érdekeltségi körhöz – tartozókat és a függetleneket (akik, ugye, szerintük nem is léteznek) a BKK, avagy még többet kellene. Hát anyukád!

Hülyegyerek, ha nem tűnt volna fel, nem diktatúrában élünk, még akkor sem, ha egyes szélsőliberális körök doszt ezt visítozzák. Egy viber csoportot nem lehet betiltani, de a csoportban mozgó illegális sofőröket lehet szankcionálni. Szóval legalább ne írnál hülyeséget, és felhívnád a figyelmet arra, hogy nem a függetleneket meg a más céghez tartozókat kellene, hogy basztassa az NKH (a BKK faszságai alapján), hanem ezeket.

Hát ez qva jó. Benne vagyunk pár csoportban, de még egyet sem ellenőriztek. Amúgy meg ha hatékony lenne, ezt a kérdést fel sem kellene tenned. Ja, csak szólok, hogy most, amikor a veszélyhelyzetben vernyognak a repteres sofőrjeid, a viberesek naponta többször repkednek oda-vissza. Csak szólunk.

Na, de menjünk tovább.

Mi van, már zavar a Bolt? Amíg csak mi mondtuk, hogy fordított ÁFA, országból kilapátolt lóvé, NAV-os kapcsolat, adócsalás, addig nem volt baj, de most, hogy elhappolják a Főtaxi elől a piacot, már fáj a dolog? Végre kezditek ti is érezni a bajságot.

Jó reggelt. Még jó, hogy miután már az országgyűlés előtt van a javaslat, fel tetszettek ébredni. Mondjuk ha véleményezhetnék a taxisok, hogy MIÉRT jó és MIÉRT nem, vagy mi a kifogásolható a javaslatban, célravezetőbb lenne.

Persze, lehetőleg a bicikliutak okozta dugóban csak ezek haladjanak, hogy a sok idióta meg ne fulladjon. Sőt, minden magyar ember csak ilyennel járhasson, nehogy Karácsony elvtárs túl sok szmogot biciklizzen magába. Sőt, bicikliutat az autópályákra és a Dunára, elektromos hajókat és elektromos repülőgépeket is kérünk. Ja, és mindezt ingyen, nem tizenötmilláért. Jó?

Persze, kiscsillag. Veszel nekem egyet? Megint feltesszük a kérdést:

Tizenötmillás autókra adnak állami támogatást. A többi pénzt elő kell teremteni valahonnan. Ha egy taxis elő tudja becsületes munkával, nyolc órás bejelentéssel vagy vállalkozóként, radírozás és pörgetés nélkül, tagdíjat, biztosítást és egyéb terheket fizetve, tisztességgel adózva, hitel nélkül teremteni, hát kinyalom a seggét. Élő adásban. Vagy a hitelekről szól a dolog? Netán a Főtaxi cuppan rá a projektre és veszi fel a támogatást, no meg mellé persze a munkahelyteremtő támogatásokat, hogy a főváros nyakára importáljon gyorsan pár vidéki vagány navajonkit?

Ilyen kaotikus kérdéseket teremt, amikor a City taxiban ülő MetálOTSZ a BKIK-ban is dolgozik, mint (önjelölt) érdekképviselő. A BKIK pedig némi szavazatvásárlással alakítja meg a közlekedési tagozatot, meg a MekkEleket támogató sleppet, nem mellékesen nyíltan és egyértelműen kizárólag a Főtaxi érdekeiért lobbizva.

És akkor holnap jövünk a rendeletek alapján szétszedve, hogy egy-egy fuvarkufárnak, vagy akár a Főtaxinak a jelenlegi élő rendeletek és törvények alapján egyáltalán mire (NEM) lenne joga.