Taxidrosztok

Taxidrosztok
Megosztom

Olvasóink tájékoztatása szerint sorra szűnnek meg a taxidrosztok a fővárosban. Kérlek, küldjetek nekünk képeket és információkat arról, hogy hol és hány droszt szűnt meg. Várjuk e-mailben vagy facebookon az infókat!

És mielőtt folytatnánk, csak egy kis elgondolkodtató adalék, egy apró infó-morzsa, amit fontos helyen és pozícióban ülő hivatali veréb csiripelt el nekünk. Állítólag már évek óta a Fővárosi Önkormányzat valamelyik fiókjában hevert egy javaslat az egyetlen, össznemzeti (vagy össz-fővárosi) taxitársaság létrehozására. Bár eddig elég sok egyéb mappát pakoltak rá, most valaki(k) előhúzta(ták) a kupac aljáról és bizony agyalgatnak rajta, kinek és hogyan érné meg. Persze véletlenül sem non-profit KFT-ben gondolkodnak, ahogy ti már többen felvetettétek.

A másik infó, hogy bár többen, több körön kértük az autók korhatárának emelését (amely főleg a jelenlegi helyzetben életmentő és munkahely megőrző lenne sok taxisnak), nem hogy nem akarják emelni, hanem csökkenteni akarják hét évre. Tudjuk, hogy ez csak egyetlen cégnek jó, ők már hosszú évek óta alkalmazzák ezt, ráadásul állami hitelből mesésen meg tudják finanszírozni a trendi elektromos autók felvásárlását (persze tudjuk, jelen helyzetben ők is visszafelé adogatták inkább a csodás flottájukat).

Persze ezek mind csak veréb-csiripelések, és tudjuk, ahol lószar van, ott veréb is akad, ám nem zörög a haraszt, ha nem fújja a szél.

Jelen helyzetben, a közel három hónapos álldogálás és munkahiány után nem lehet indok, hogy külsős vagy egyéb céget vontak volna be a taxisok ellenőrzésének ellátására, és így a beszedett drosztdíjak ne fedeznék a kiadásaikat. Tekintettel arra, hogy az alábbi, idézett szövegrész a fővárosi „taxirendeletből” származik, ha már egyébként a terhek enyhítésében a főváros sem vesz részt, legalább a saját maguk által hozott rendelkezéseket betarthatnák. Persze amíg akár egy kávézásnak álcázott, több fős tiltakozó csoport ezt nem tudatja velük, addig irkálhat nekik bárki bármit. Ezzel tisztában vagyunk. Minden esetre a BKK-tól tájékoztatást kértünk ez ügyben, hiszen nekik tudniuk kell (vagy legalábbis illene), hogy hány drosztot szüntettek meg és ilyen indokkal, bár sejtjük, hogy sok esetben a szent bicikliút lesz a felsikkantás.