Van, ahol így csinálják….

Van, ahol így csinálják….
Megosztom

…nálunk a fotelharc és a szájkarate a divat. De legalább az nagyon megy.

Azoknak a kollégáknak üzenjük, akik szerint jó a tarifacsökkentés, mert akkor legalább lesz fuvar és munka: kérjük szépen a 100 forintos kilométerdíjat, a dupla-tripla tagdíjat, még magasabb kötelezőt, emelt drosztdíjakat, és lehetőleg még kevesebb drosztot a fővárosban. Sőt, fizessünk légszennyezési díjat is, a címekre felesleges kilométereket repkedő taxisok után. Még, még, még, még, ennyi nem elég!

Rásó Hajnalkának pedig nyílt válaszunk a május 19-én levélben feltett kérdésére: Mi azt tudjuk ajánlani, hogy ingyen vigyünk mindenkit, hiszen az már úgyis bevált a Taxisok a védekezésért csoportban. Volt fuvar, volt boldog taxis, Hawaii, dizsi, napsütés. Lehet, ahogy a hálás nővérkéktől, úgy majd még máskor is kaját IS kapunk majd, némi csoki formájában, fuvardíjként. Végül is ez pont elég a taxisnak a túléléshez, nem? Ja, és ha a nem létező fuvardíjakból sikerülne a taxisnak némi tartalékot képeznie, akkor ajánljuk fel, hogy mi fizetünk az utasnak, ha beült az autónkba. Így jó lesz?

A fuvarok darabszáma meglesz, ha pedig a kiadásokat, de főleg a tagdíjat behordják, semmi más nem számít.

Azonban komolyra fordítva a szót: azoknak, akik az után ácsingóznak, hogy az Über/Viber/tökömtudjami után kellene menni árban (azaz alaposan lefele), azoknak felhívnánk a figyelmét a taxizást terhelő kiadáshalmazra, másrészt válaszunk annyi: NEM! A fekete gazdaságot erősítő illegális tevékenységet inkább megszüntetni kellene, de persze az maga után húzná a pacsipénzes egyéb illegális dolgok megszüntetését, ez pedig a fuvarkufár diszpécserközpontoknak nem érdeke. Végül is jó nekik a döglött taxis is, majd jön másik. Mindig van másik.