Médiahakni re/load

Médiahakni re/load
Megosztom

Metál papa megint végighaknizta a médiát. Csak úgy megszokásból. Néha álmodozunk róla, mi lenne, ha a szentséges magyar média végre egyszer egy épkézláb TAXIST kérdezne meg a TAXIS ügyekről, nem ezt szerencsétlen, Mekk ELek által megvett bohócot. Nem minket kellene megkérdezni, inkább akármelyik mezei taxist, akit megfognak az utcán. Bárki hitelesebben és tisztességesebben tudna nyilatkozni bármilyen TAXIS témában. Na, de már megszokhattuk, hogy ő a fő ripacs.

Akinek hiányzik a hangja, itt meghallgathatja (Katt a linkre)

Csak feleannyi taxira lesz szükség Budapesten a következő hónapokban

Drasztikusan lecsökkent a koronavírusjárvány miatt az utasok száma. A turistákra szakosodott taxitársaságok nagyon megérzik a visszaesést.

„Minden szolgáltatást, ami a turizmusra épült annak befellegzett” – erről Metál Zoltán beszélt a Spirit FM Spirit Show című műsorában. Az Országos Taxis Szövetség elnöke szerint az utasok száma drasztikusan lecsökkent.

„Vannak olyan taxi társaságok, akik csak a turistákra szakosodtak. Ezek a cégek nagyon megérzik a visszaesést” – mondta Metál. Pár hónappal ezelőtt még közel kétezer független taxis várakozott az utcákon, turistákra vagy megrendelésre várva, most viszont nincsenek utasok. Rengeteg taxis kényszerült, arra, hogy ételfutár, buszvezető, csomagszállító vagy futár legyen az elmúlt időszakban.

Metál Zoltán azt is elmondta: „téved, aki azt hiszi, hogy nagy üzlet van a taxiszolgáltatásban”. Arra a kérdésre, hogy várható-e tarifa emelkedés a közeljövőben, azt válaszolta: sem a taxiszövetésg, sem a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara nem tett ilyen javaslatot.

„A hatósági rögzített árat szeretnék megtartani, mert ez nyújthat garanciát a vállalkozóknak, arra vonatkozólag, hogy tudják tartani a vállalkozásokat, és tudjanak továbbra is tervezni” – árulta el Metál Zoltán.

A második hullámtól való félelem sem biztosíték arra, hogy ősztől azzal a lendülettel tudják folytatnia szolgáltatást, mint korábban. „Azt gondolom, hogy a járvány következménye át fogja rendezni az egész taxi és szolgáltatási piacot- az egész utazási és utaztatási szektort újra kell gondolni” – fogalmazott az elnök.

Forrás: atv.hu