A hakni csúcsra jár

A hakni csúcsra jár
Megosztom

Elégedettek a taxisok és az utasok a tarifával? Most megszólalt a taxisszövetség

A budapesti taxisok és utasok többsége is elégedett az egységes tarifával – mondta Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke szerdán a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

Az egységes taxitarifa esetleges megszüntetéséről kérdezték Karácsony Gergely főpolgármestert kedden egy más témában tartott sajtótájékoztatón. A főpolgármester az újságírói felvetésre azt mondta, nincs szándékuk eltérni az egységes budapesti taxitarifáktól, de kíváncsiak a taxisok véleményére.

Metál Zoltán a Kossuth rádió műsorában úgy reagált, az általuk megkérdezett taxisok 89 százaléka elégedett a mostani rendszerrel, illetve az utasok is azok, amit alátámaszt, hogy 2013 óta 25 százalékkal emelkedett az utazások száma.

„Ez annak köszönhető, hogy kiszámítható volt és jelenleg is kiszámítható a tarifa, az útdíj, ami biztonságot ad az utasoknak” – fogalmazott az elnök, hozzátéve: a taxisok száma is emelkedett – majdnem 40 százalékkal – az elmúlt években.

Jelezte: azt várják a fővárostól, hogy fokozza az illegális és az utasokat megkárosító taxisok kiszűrését, valamint szigorítsa a szankciókat. Azt is kérték, hogy mivel csökkent a taxiállomások száma, a főváros adjon át saját területeket erre a célra.

A taxisok problémának érzik az autósoktól biciklisáv céljára elvett útszakaszokat is, például a Nagykörúton. Nem készült semmilyen hatástanulmány ezzel kapcsolatban, és nem kérdezték meg az érintett szakmai szervezeteket sem – mondta Metál Zoltán.

Forrás: blikk.hu/MTI