Megdöbbentő támadás Pécs belvárosában: fegyvert fogtak egy taxisra

Megdöbbentő támadás Pécs belvárosában: fegyvert fogtak egy taxisra
Megosztom

A bama.hu úgy értesült, hogy egy harminc év körüli férfi akart a Barbakántól Pécs-Vasasra jutni, de az alagútnál előkerült a fegyver, amivel megfenyegette a sofőrt, hogy hajtson tovább.

Csütörtök este 21 óra magasságában egy kapucnis, arcát maszkkal eltakaró férfi ült be egy Volán taxiba, ami a Barbakánnál várakozott – meséli Kovács József, a társaság ügyvezetője.

Az utas Pécs-Vasasra akart eljutni, de kollégánk a Kálvária-dombon lévő alagút előtt előleget szeretett volna kérni a furán viselkedő férfitől, aki erre fegyvert rántott – tette hozzá. .

Nem kell megijedni! – mondta a férfi a taxisnak, aki azonnal satufékezett és beszólt a rádión társainak: Segítség! Megtámadtak!

A sofőr lélekjelenlétének köszönheti, hogy nem történt nagyobb baj. Az egészen gyors reagálásnak és a GPS-alapú rendszernek hála több taxis is a helyszínre érkezett, valamint a hirtelen lefékező autóra felfigyelt egy rendőrautó is.

A támadó ezután futásnak eredt a Széchenyi tér irányába, de a közelben járőröző rendőrök azonnal elkapták a 30 és 40 év közötti férfit. Úgy tudjuk, hogy a fegyvernek látszó tárgy meg is volt töltve. Egy gumilövedékes, átalakított pisztoly volt, aminek gumilövedékeibe csavarokat is töltöttek – írja a portál.

Ahogy a taxitársaság vezetője mondta, társaságuknál nagyon rég volt már hasonló támadás, sőt olyanra, ami a belváros kellős közepén történt volna fegyverrel, nem is emlékszik. Hozzátette, a fiatal taxisnak, aki éjszakánként dolgozik a cégnél, az ijedségen kívül nem esett bántódása. Mi viszont nem térünk észhez, hogy ilyen megtörténhet.

Forrás: hellovidek.hu; Címlapkép: Getty Images