De utaska még iszik egy kávét…

De utaska még iszik egy kávét…
Megosztom

Most egy pillanatig belegondoltam, milyen lehet a körúti fuvarnál, az állandósult dugóban megállni az utassal, számlát írni neki, lehúzni a bankkártyáját, szóval a legmacerásabb adminisztrációt végigvinni, miközben a taxi belóg a biciklisávba IS, és az autós sávba IS. Közben hallgatni a dugóban amúgy is anyázók egekbe csapó dudálását, amit még a rádiók sem tudnak túlüvölteni. Vagy éppen ott felvenni címet és várni az utasra, aki kurvára ráér, mert hát úgysem ketyeg az óra. Vagy körözni, drága üzemanyaggal, szennyezve az amúgy sem tiszta levegőt, mert utaska még iszik egy kávét, hiszen úgysem ketyeg az óra. Idilli állapot. Ja, nem. Lehet, lassan a taxik sem szolgáltatnak az érintett területeken?

Nem dolgoznak a belvárosban a szolgáltatók Karácsony biciklisávja miatt

Gipszkartonozó, klímaszerelő, fertőtlenítő, könyvelő: mind lemondják a belvárosi munkákat! Nem csak az autósokat lehetetleníti el Karácsony Gergely biciklissávja a budapesti Nagykörúton, a szolgáltatók sorra hagyják el a belvárosi kerületeket a biciklisáv okozta forgalmi káosz miatt. Sok kisbolt is bajba került, mert kevesebb a vevő.

– Nem, dupla pénzért sem megyünk be! Ne fussuk telefonon a felesleges köröket! Majd ha megszűnnek a kerékpársávok, és megint lehet közlekedni, ismét bemegyünk! Köszönjük megértésüket! – írja a Facebook-oldalán egy ózonos fertőtlenítéssel és rovarirtással foglalkozó cég. A cég a honlapjára is kiírta, hogy nem vállal munkát a belvárosban, a körút mellett. Budapest főpolgármestere gyakorlatilag lehetetlenné tette a belváros közlekedését –indokolják a döntést. A cég ózonos fertőtlenítést vállal, aminek a jelentőségét a járványügyi helyzetben nem kell magyarázni. A cég másik profilja a patkány és csótányirtás, a fővárosban pedig patkányinvázió van.

De nem csak ez a cég hagyta el a belvárost, a szolgáltatók sorra írják ki, hogy a közlekedés miatt nem vállalnak a belső kerületekben munkát.

– Könyveléssel foglalkozunk, de a saját embereink hozták-vitték a dokumentumokat! De most a belvárosi székhelyű cégekkel szerződést bontunk! – írja a Facebookon egy könyvelő.

– Ezzel én is így vagyok – reagál egy klímaszerelő, aki szintén nem hajlandó kimenni a belvárosba a biciklisáv okozta káosz miatt. Azt mondja, nem befolyásolja a megélhetését, belváros nélkül is be van táblázva októberig. – Én gipszkartont szerelek, én sem megyek oda dolgozni, mert a napi két óra araszolási időt nem fizettethetem ki a megrendelővel – érvel egy másik szolgáltató.

A szolgáltatók egy része úgy gondolja, hogy közös erővel kellene fellépni ebben a helyzetben.

– Karácsony Gergely ellehetetlenítette a közlekedést Budapest belvárosában, ezért cégünk nem vállal munkát az 5.,6.,7.,8.,9. kerületekben! – én már kiraktam ezt a feliratot a cégem honlapjára, tedd ki te is, együtt sikerülhet – bíztatják egymást a nehéz helyzetbe került szolgáltatók.

A kisboltok forgalma is zuhant, mert a biciklisáv okozta parkolási mizéria miatt inkább a kényelmes megoldást választják az emberek, és behajtanak egy plázába vásárolni. Az elmaradt vásárlók mellett problémás az árupakolás is, ilyenkor az áruszállító vagy szabálytalanul leparkol a biciklisávon, vagy kétutcányi távolságból kell behordani a dobozokat a boltba.

Anyáznak az autósok a körúton

Folyamatos a dugó a körúton, amióta Karácsony Gergely biciklisávokkal lehetetlenítette el a közlekedést, pedig kisebb a forgalom a járvány és az iskolai vakáció miatt, mint máskor. A közösségi GPS-alkalmazás, a Waze is naponta háromszor, órákon át mutatja, hogy dugó van. Míg a biciklisáv szinte üres, a körúton araszolnak a füstölgő autók. Az Üllői útra 8 hatalmas betontömb is kikerült, hogy „védjék” a biciklisávot, de a „Karácsony-tankcsapdák” több balesetet okoztak, ezért el kellett őket távolítani.

Forrás: borsonline.hu