Taxiszámlák miatt támadják a volt miskolci jegyzőt

Taxiszámlák miatt támadják a volt miskolci jegyzőt
Megosztom

Hivatali ideje alatt több százezer forintnyi taxiszámlát fizettetett ki a miskolci önkormányzattal Alakszai Zoltán, Miskolc volt jegyzője, a kormánypártok 2019-es polgármester-jelöltje – állítja Bazin Levente önkormányzati képviselő. A Velünk a Város frakció tagja július 9-i sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy Alakszai csak üzemanyagra, parkolásra és autópálya-matricára több mint 7 és félmillió forintot költött közpénzből. Közben a szolgálati autójával annyit ment, hogy akár 4 és félszer megkerülhette volna a Földet.

„A bukott jegyző azt állítja a több százezer forintos éttermi számlákról, hogy befektetőket vacsoráztatott, de erre semmilyen bizonyítéka nincs. Ellenben mi bizonyítani tudjuk, hogy a számlák egy részén nem az éttermi fogyasztásra alkalmazott 5 százalékos áfa szerepel, hanem 27 százalékos, amit alkoholfogyasztásra, vagy elvitelre alkalmaznak” – fogalmazott Bazin Levente, aki szerint sokan lakásra nem tudnak annyit költeni ma Magyarországon, mint amennyit a fideszes politikus „elkocsikázott”.  

Alakszai Zoltán július elején egy hasonló kritikai kapcsán úgy reagált, „ha a jelenlegi városvezetés dolgozna, úgy tudná”, hogy Miskolcnak vannak partnerei, vannak beruházók, befektetők, akiket időnként vendégül kell látni. Az említett összegek így ezerszeresen megtérülnek, munkahelyek jönnek létre és nő a város adóbevétele – tette hozzá.

Forrás: borsodihir.hu