Két taxival akarták a bevándorlókat Ausztriába szállítani

Két taxival akarták a bevándorlókat Ausztriába szállítani
Megosztom

A Bajai Járási Ügyészség minősített embercsempészés bűntette vádat emelt egy budapesti férfi és nő ellen, akik 2020. január 8-án a szerb-magyar határt illegálisan átlépő tíz migránst akartak két taxival Ausztriába szállítani, de Nagybaracska külterületén elfogták a rendőrök.

A vád szerint a taxisofőrként dolgozó fővárosi férfi és nő 2020. január 8-ra virradó éjszaka folyamán két taxival a szerb-magyar határ közelébe hajtottak azért, hogy ott Németországba és Hollandiába készülő migránsokat vegyenek fel. A vádlottak tudták azt is, hogy a szír bevándorlók illegálisan lépték át a szerb-magyar határt.

A férfi és a nő vádlott is öt-öt migránst szállított be az autójába, majd elkezdték őket Ausztria felé szállítani. Nem jutottak azonban messzire, mert a hercegszántói határrendészek 2020. január 8-án hajnalban Nagybaracska külterületén igazoltatták és elfogták őket. Az egyenruhások a taxis embercsempészeket őrizetbe vették.

A vádlottak jelenleg szabadlábon védekeznek. Őket a járási ügyészség több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntettével vádolja, bűnösségük kérdésében a Bajai Járásbíróság fog dönteni.

Forrás: hiros.hu