Ezek se fognak taxiba ülni…

Ezek se fognak taxiba ülni…
Megosztom

Megosztott autók céges használatra – Magyarországon újít a Share Now

A közautózás lehet a cégautó jövője, már nálunk is elérhető a Share Now for Business szolgáltatás.

Információink szerint a Share Now mostantól Magyarországon is elérhetővé teszi Share Now for Business nevezetű szolgáltatását. A közép- és nagyvállalatoknak kifejlesztett, eddig csak külföldön elérhető megoldásban minden partnercég számára saját üzleti fiókot hoznak létre, amin keresztül saját felületen, átláthatóan kezelhető az alkalmazottak közösségiautó-használata.

Az üzleti fiók naprakész információkat biztosít az utazások pontos adatairól (időpont, kezdő- és végpont, költség). Az egyes utak díjai később gyűjtőszámlán adódnak össze, amelyeket havonta számol el a cég. Az új rendszerben egyedi vállalati kedvezmények is érvényesíthetők.

A saját-, vagy céges tulajdonú, illetve lízingelt autókkal szemben a Share Now használatarányos díja tartalmazza a parkolás, tisztítás, tankolás, szervizelés, biztosítás és az országos autópálya-matrica költségét is, ráadásul dolgozói juttatásként is kínálható. Mint megtudtuk, a szolgáltató gyors hazai felfutással, őszre százas nagyságrendű szerződött vállalattal és több ezer felhasználóval számol.

© Share Now

Rövid távú utakra (perc alapú használatkor) havi 10 óra használat nettó 48 000 forintba, 20 órányi út nettó 95 000 forintba, 30 óra használat pedig nettó 142 000 forintba kerül Mini modellekkel. Hosszabb utak esetén a 60 kilométert felár nélkül biztosító 2 órás csomag igénybevételével ezek az összegek feleződnek.

A közép- és nagyvállalatoknak fejlesztett megoldás mellett a vállalkozók és kisvállalkozások számára vállalati profil konstrukcióval készült a szolgáltató. A céges adatok egyszeri megadása után a felhasználó minden út előtt kiválaszthatja, hogy privát vagy üzleti megoldással venné igénybe a szolgáltatást. Ezt a megadott bankkártyáról tudja kifizetni, majd a használatot követően a megadott céges adatok alapján kerül kiállításra az áfás számla.

A cég elemzése szerint – amennyiben nem csúcsforgalommal számolunk – a megosztott autók használata rövidebb utaknál akár 50 százalékkal olcsóbb megoldást kínál a taxi használatnál, mivel a szolgáltatás percdíj alapon számláz, a taxitársaságok pedig kilométer díjat számolnak fel. Ez a különbség a hosszabb utakra is igaz, átlagos forgalom mellett Budapest belvárosából a Liszt Ferenc repülőtérre kijutni is megközelítőleg fele annyiba kerül megosztott autóval.

© Share Now

További előny lehet, hogy az autómegosztó használata ténylegesen képes privát szférát biztosítani az üzleti jellegű telefonok lebonyolításához, ellentétben a taxikkal és talán az egyik legbiztonságosabb egyéni motorizált közlekedési forma akár járványhelyzetben is.

Akinek esetleg ismeretlenül cseng a szolgáltatás neve, annak röviden annyit, hogy a BMW és a Daimler tavaly hozta létre közös vállalatát, a 8 országban és 16 városban elérhető Share Now-t, mely a korábban egymástól függetlenül működő DriveNow és car2go autómegosztó szolgáltatások erejét egyesítette.

A MOL Limo és a GreenGo riválisának hazai flottájában jelenleg 240 BMW és Mini található, és hamarosan Mercedeseket is használatba vehetnek majd az ügyfelek. Az európai flotta közel 14 000 autóból áll, melyek közül 3 550 tisztán elektromos hajtású.

© Share Now

Forrás: hvg.hu