Gyorsan emelkedik a repülőtéri forgalom

Gyorsan emelkedik a repülőtéri forgalom
Megosztom

Szóval lehet reszketni a rém gazdaságos, és kifejezetten környezetbarát, 5-6- 7 ezer forintos reptéri kanyarokért. Most annyira nem is kell sietni visszafele, hogy nyolcvanas sebességnél, a hasáról egye a pörköltöt a Főtaxis kolléga, ahogy tavaly nyáron tette.
Csak halkan súgjuk, hogy a majdnem tízezer utas nagyjából kétharmada busszal, minibusszal, illegális überrel, vagy saját kocsin jön be, szóval a többin tessenek becsülettel elosztozni. Már ha nem a Bolt rohangál ki értük. Hajrá, Főtaxi! Magas lóról lehet nagyot pofára esni.

Hétről hétre többszöröződik a légi utasok száma, nő az utazási kedv, az utazni vágyók kétharmada tervez még az idén repülni, de a forgalom még mindig összehasonlíthatatlanul szerényebb a járvány előttinél.

Júliusra majdnem tízezerre nőtt a Budapest Airport átlagos napi utasszáma, a negatív rekord április 7-én volt 167 utassal – közölte a Világgazdasággal a Budapest Airport Zrt. A pandémia óta a legnagyobb mértékű forgalomnövekedés július első hetében mutatkozott, amikor az előző héthez képest 44 százalékkal ugrott meg a légi utasok száma. Bár hónapról hónapra emelkedik ez a mutató, az elmaradás az előző évi bázishoz mérten minden hónapban bőven 90 százalék feletti, még júniusban is, amikor már 84,8 ezer utast kezelt a cég, tavaly júniusban azonban csaknem 1,5 milliót. A legkisebb utasszám áprilisban volt, az akkori 9870 után májusban már 22 813-an fordultak meg a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, júniusban pedig már csaknem négyszer ennyien.

A Budapest Airport Zrt. nemrég felmérést készített az utazási tervekről. A 17 ezer válaszadó 81 százaléka azt jelezte, hogy tervez repülős utazást, 67 százalék még az idén. Fő szempontnak körükben a repülőjegy ára bizonyult, ezt a válaszadók 30 százaléka jelölte meg legfontosabbként, ezt követi a biztonságos repülőtéri környezet és a megfelelő biztonsági óvintézkedések bevezetése a fedélzeten. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér a koronavírussal kapcsolatos egészségügyi intézkedések bevezetése terén rendre az élen járt; a nemzetközi ajánlásokkal összhangban minden lehetséges intézkedéssel biztosítja a repülőtéren tartózkodók védelmét.

Lapunkat arról tájékoztatta a társaság, hogy már heti 479 járat foglalható, 16 légitársaság 92 helyre szóló kínálatából választhatnak az utasok júliusban. Az elérhető desztinációk és a járatok száma, indítása a piaci igénytől függően változik, növekszik. Budapest és London között érhető el a legtöbb heti járat, számuk július első hetében már 21-re nőtt.

Forrás: vg.hu; A teljes cikket a Világgazdaság hétfői számában olvashatja