Hazaszállították az ex Zóna taxis Veres Istvánt

Hazaszállították az ex Zóna taxis Veres Istvánt
Megosztom

Különleges biztonsági intézkedések mellett hozták haza Spanyolországból kedd éjjel Veres Istvánt, a Zóna taxi egykori tulajdonosát, a Citadella volt bérlőjét – adta hírül az M1 híradója. 

A férfit szállító járatot a NAV Merkúr Bevetési Egységének tagjai várták a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren, állig felfegyverezve.

Veres Istvánt a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ munkatársai átadták a pénzügyi nyomozóknak. Az M1 értesülései szerint még az éjszaka során kihallgatták, majd költségvetési csalás gyanúja miatt őrizetbe vették.

Veres Istvánt júniusban fogták el Spanyolországban, nemzetközi elfogatóparancs alapján. Az üzletember harmadrendű vádlottja volt egy 2015 óta zajló büntetőpernek, amelyben a vád szerint két embert megvesztegetett, hogy az általa irányított taxis társaság, a Zóna-Service Zrt. nyerje el a Budapest Airport Zrt. nyílt pályázatát.

Az egyelőre nem ismert, hogy a férfit ezzel az eljárással összefüggésben állították-e most elő. Sajtóhírek szerint korábban a NAV évekig vizsgálta a férfi üzleti tevékenységét.

Forrás: magyarhirlap.hu