A naaagy tagsággal rendelkező érdekképviselet…

A naaagy tagsággal rendelkező érdekképviselet…
Megosztom

…újra levelet írt. És rítt, mert ők hivatalosan és bejegyzetten nagy tagsággal működő ÉRDEKKÉPVISELET. Így, nagybetűkkel ordítva. És az istennek sem kapnak választ. Borzasztó, nem?

Mondjuk anno mi kaptunk, és ennek következtében gyorsan meg is kérdeztük, hogy hogy van anyukája a címzettnek. Ott olvashatjátok.

Most már tényleg kurvára szeretnénk tudni, hogy Metál papa és emezek pontosan hány taxist képviselnek, mert amúgy ez (is) közérdekű adatnak minősül(ne), ha mernék megmutatni/leírni/kimondani. De hát Metál anno még hivatalos megkeresésre sem válaszolt, szóval nem sok reményt fűzünk a nagyon valós, igazi munkát végző, dübörgően nagy létszámmal bíró érdekképviseletek őszinteségéhez.

Na de jöjjön a hisztikés levélke. Aztán egyszer majd, ha nagyon ráérünk, megtanítjuk a helyesírást is. A stilisztikára már nem fecsérlünk időt, mert, ugye, minek. Jójezígyis. Ahogy a sokszor jelzett, ordibálós nagybetű is csak nekünk szúrja a szemünket.

TISZTELT FŐPOLGÁRMESTER ÚR !

Többször, több levélben kértünk azonnali segítséget Öntől , de ezidáig még választ sem kaptunk !
Azt gondoljuk, ennél többet érdemlünk !
Emberek vagyunk, családjaink vannak, választópolgárok vagyunk ,
Az Ön, az Önök ” TAXI RENDELETE ” alapján tevékenykedünk abban a városban, a Fővárosban, ahol Ön és az Önök szava a döntő, az Ön vezetése alatt működünk, az Ön rendeletei alapján !
Kértük , többször is , hogy segítsenek ki minket is , hiszen a Főváros idegenforgalma 90% – ban visszaesett, a magyar, a budapesti lakossági taxi használat is meglehetősen visszaesett !
Így komoly, csődközeli helyzetbe kerültünk !
Kértük , hogy ültessenek le minket, bejegyzett és tagságot felmutatni tudó ÉRDEKKÉPVISELETEKET egy a jelenünket és a közeljövőnket meghatározó fővárosi segítségnyújtásról tárgyalni , ám válaszra sem méltattak minket !
Azt kértük soron kívül , hogy a jelenlegi 10 éves, azaz tízéves taxi gépkocsi korhatárt tolják ki 12 azaz tizenkét évesre !
Valamint azt kérvényeztük , hogy az amúgy sem működő DROSZT díjat 2022. december 31. napjáig elengedni avagy törölni szíveskedjenek!
Ez volt a két legfontosabb abból a 12 pontból, amit immáron legalább 60 napja elküldtünk Önnek, Önöknek, illetve a felügyeletet gyakorló minisztériumnak !
Sajnálatosan NEM ÉRKEZIK SEGÍTSÉG, DE MÉG VÁLASZ SEM !
Nem ezt ígérte, nem ezért bíztunk Önben, nem ezért választották meg Önt és testületét !
Mi, a hivatalosan és bejegyzetten nagy tagsággal működő ÉRDEKKÉPVISELET ismételten kérjük segítségét, azonnali intézkedését , mert hiszünk a tárgyalásos módszerben !
Nem szeretnénk , ha olyanok vennék át a szerepünket, akik nem a tárgyalásban bíznak !
Azonnali és megtisztelő válaszát várva
HORVÁTH PÁL FODESZ 2020.07.18.

elnök

Azért írt megest a miniszternek is. Az egyiknek. Valamelyiknek. Csak úgy. Végül is…. munka úgysincs, szóval legalább leköti magát, és nem a kollégákat basztatja.

TISZTELT MINISZTER ÚR !

A FUVAROZÓK ORSZÁGOS DEMOKRATIKUS SZÖVETSÉG ( FODESZ ) ELNÖKEKÉNT
FORDULOK ÖNHÖZ SÜRGŐSSÉGI MEGOLDÁSOKAT KÉRVE !
Mint a felügyeletünket ellátó MINISZTER bizonyára tudja , hogy Magyarországon , és ezen belül Budapesten TÖRVÉNYEK , és Budapest Főváros RENDELETEI szabályozzák TAXI szolgáltatói tevékenységünket !
Többször, több ízben kértük a különböző szerveket , hatóságokat , a Főváros vezetését , és a Kormány több prominens képviselőjét , törvény- és rendeletalkotókat , hogy a törvényi és rendeleti körülmények ellenőrzött formájában tevékenykedő Taxi szolgáltatóknak nyújtsanak szakmai , jogi és erkölcsi védelmet !
Sajnos mind ez idáig nem történt meg , pedig sok érdekképviselet, annak vezetője , szóban és írásban kérte ! Sok idő eltelt a törvény és a rendelet megalkotása óta , de még azt sem tudtuk elérni , hogy az utcán ellenőrzők , azok, akik ellenőrzik a törvényes szolgáltatásokat , rendelkezzenek HATÓSÁGI jogkörrel !
Így az évek alatt különböző, a törvényi és rendeleti előírásokat figyelmen kívül hagyók , ezeket minden esetben kikerülő , megkerülő „ szolgáltatók” ülepedtek rá a tisztességes szolgáltatókra !
Ezzel együtt ennek a szolgáltatói hivatásnak nagyon sokat ártottak, ártanak !
Nem kapunk semmiféle segítséget egyik felettes szervünktől sem, mint ahogyan a FŐVÁROS új vezetésétől sem !
Mi nem a hivatásunk kifehérítéséért , a még jobban szigorított felügyeletéért kérünk segítséget , hanem a vadhajtások azonnali felderítését, az engedélyek, a rendeletek és törvények betartása nélkül tevékenykedők kiszűrését, megbüntetését, és a vadszolgáltatásuk eltiltását követeljük !
Ilyen a VIBEREN ( UBER csoportok , TRANSZFER TAXI csoportok stb. ), a MESSENGEREN (engedélyek nélküli , EGYÉNI és CSOPORTOS SZEMÉLYSZÁLLÍTÓK stb ), és egyéb megosztó portálon hirdetett illegális tevékenységek , valamint a sárga taxi gépkocsinak látszó, ám sem a gépjármű , sem a vezetője engedélyekkel nem rendelkezve , elvegyülve a minden engedéllyel rendelkezők között végzik károsító, az egész hivatásra káros tevékenységüket . Senki ezek ellen nem tesz semmit ! Így a törvényeket , rendeleteket precízen ellenőrzött formában tevékenykedő taxisok kereseti lehetősége egyre rosszabb, veszélyeztetve hivatásuk és családjuk eltarthatóságát!
TÖRVÉNYEK és RENDELETEK határozzák meg , mikor, mivel , hogyan , ki végezheti ezt a tevékenységet , az is pontosan törvények által rendezve van , hogy mit, hogyan lehet és kell az ilyen tevékenykedők ellen fellépni , büntetni , tevékenysége eszközét kivonni a forgalomból, eltiltani, megbüntetni a tevékenységet illegálisan végző személyeket !

TISZTELT MINISZTER ÚR !

Kérjük tehát, sőt , követeljük , hogy azonnali HATÓSÁGI INTÉZKEDÉSSEL , mind a Taxis szolgáltatásban , mind a virtuális , a megosztó portálokon tevékenykedő ál taxisok azonnali kivonását , megszüntetését , TISZTA, VÁLLALHATÓ helyzetet teremtve a benne törvényesen tevékenykedők védelmében ! KÉRJÜK, SŐT KÖVETELJÜK , hogy BUDAPESTEN a TAXI DROSZTOK újra telepítését és fővárosi kezelésben azok felügyeletét azonnali hatállyal rendelje el !
Nagyon sok pénzébe , munkájába kerül a minden rendeletet , törvényt betartók részére a tevékenység , a tiszta , tisztességes szolgáltatás végzése , így jogos az elvárásuk , hogy JOGI , ERKÖLCSI , SZAKMAI , HATÓSÁGI VÉDELMET KAPJANAK AZONNAL ! ( Több éve hiába várjuk , várják!)
Megtisztelő válaszát, azonnali intézkedését várva !
HORVÁTH PÁL FODESZ 2020.07.06.

ELNÖK