Karácsony-körútnak hívják a taxisok a pesti nagykörutat

Karácsony-körútnak hívják a taxisok a pesti nagykörutat
Megosztom

Újabb biciklisávokat létesítenek Budapesten, ezúttal a Ferenc körúton, a Baross úton pedig már elkészültek, de káoszt okoztak. Mindkét helyen parkolóhelyek szűnnek meg. A Ripost figyelt fel rá: a Nagykörúton 30-as táblák is lassítják a forgalmat. A taxisok egyszerűen csak Karácsony-körútnak nevezik és messziről kerülik. Már nyáron is egész nap dugó van a fővárosban, mi lesz itt iskolakezdéskor?

Újabb biciklisávokat létesítenek Budapesten, ezúttal a Ferenc körúton, a Baross úton pedig már elkészültek, de káoszt okoztak. Mindkét helyen parkolóhelyek szűnnek meg. A Ripost figyelt fel rá: a Nagykörúton 30-as táblák is lassítják a forgalmat. A taxisok egyszerűen csak Karácsony-körútnak nevezik és messziről kerülik. Már nyáron is egész nap dugó van a fővárosban, mi lesz itt iskolakezdéskor?

© Ripost

Karácsony Gergely nem csinált mást, amióta megválasztották, csak közlekedési dugót, mintha csak azzal foglalkozna, hogy az autósok életét megnehezítse… A nagykörúton állandósultak a dugók a biciklisávok miatt, és most új biciklisávot festenek a Ferenc körúton mindkét irányban. Itt ugyan nem lesz kevesebb sáv, de parkolóhelyek szűnnek meg és a biciklisek lassítják majd a forgalmat.

Tovább lassítják a 30-as táblák a Nagykörút forgalmát

Új 30-as sebbeségkorlátozó táblákra figyelt fel a Ripost, amit a Király utcától a Corvin negyedig helyeztek ki. Van, ahol hosszabb szakaszra, sok helyen az első kereszteződés oldja. Az autósok dühöngenek, a taxisok pedig egyenesen Karácsony-körútnak csúfolják ezt a szakaszt és messze elkerülik. A Ripost kérdésére, hogy vajon miért volt szükség forgalmas főútvonalon 30-as sebességkorlátozásra, a főváros nem válaszolt, a közútkezelőhö9z küldött. Ott azt mondták, a Nagykörúton egyes peronszigetek rekonstrukciója, szélesítése miatt van szükség a sebességkorlátozásra. Hozzátették, hogy ahol a szélső sávból kerékpársáv lett, ott ezeket a korlátozásokat hamarosan megszüntetik. De egy hét alatt nem szüntették meg, és munkálatokat sem lehet látni – csak a dugó állandósult.

© Ripost

A Baross utcában is lassították a forgalmat

A Józsefvárosban is sebességkorlátozást vezettek be az új biciklisáv miatt, ráadásul rengeteg parkolóhely tűnt el itt is.

– A Nagykörút – Szabó Ervin tér között önálló kerékpársávok kialakítására nem állt rendelkezésre kellő szélesség, így ott csak kerékpáros nyom létesült sebességkorlátozás elrendelésével – mondta el a Budapest Közút szóvivője.

Zűrzavar az Üllői úton

Mint a Ripost megírta, hatalmas káoszt okozott, hogy az Üllői úton eltűntek a kerékpársáv-felfestések az útburkolatról, és a hivatalos közlés szerint „a metrópótló buszok is használhatják a biciklisávot”. Csakhogy ilyen nincs a KRESZ-ben, a közlekedési szakértő is meglepődött rajta, ugyanis a közlekedési szabályok szerint jármű semmilyen esetben sem haladhat a biciklisávban. Ezzel életveszélyes káosz alakult ki.

© Ripost

Az Üllői úton lezárták a kerékpárosok számára a járda melletti sávot, és ezt egy ideig betontömbökkel kerítették el. Miután ez gyors egymásutánban négy baleset okozott, a Karácsony-tankcsapdákat felszedték, de a dugó és az életveszélyes helyzet a metrópótló buszokkal csak fokozódott.

Karácsony egyedül elfogadta saját forgalomlassító javaslatát

Karácsony Gergely áprilisi előterjesztése szerint a fővárosban maximum 50 km/órával autózhatunk ott is, ahol eddig 70 volt a megengedett, a mellékúthálózatokon pedig a 30 km/óra sebességhatárt vezetik be. A saját tervezetét egymaga el is fogadta… Így megkezdődhet az előkészítés.

Minden intézkedése egyre nagyobb dugóhoz vezet

A főpolgármester minden intézkedése közlekedési dugóhoz vezet. Szándékosan csinálja? A választási kampányban még népszavazáshoz kötötte volna a dugódíjat, de megválasztása után 2 nappal, még a hivatalba lépése előtt annak szükségességéről beszélt. Mint ismert, a Demszky-féle városvezetés vállalta a dugódíj bevezetését, és mintha Karácsonynak most sürgőssé vált volna…

A fővárosiakat a kutya se kérdezte

Eltűnnek a parkolóhelyek, pedig rengeteg a lakóház és az üzlet a fővárosi Baross utcában, ahol szintén biciklisáv épült.

Illés Tibor: – Én itt lakom, de bennünket erről nem kérdezett meg senki! Azt mondták, ha tetszik, ha nem, itt kerékpársáv lesz, pedig nagyon nem kellene. Meg kell nézni, mi van itt reggel fél 9-kor! Hatalmas a forgalom, rengeteg lesz a baleset, a dugó miatt pedig még nagyobb a zaj és a szmog.

Kissné Anna: – Ez egy nagyon forgalmas útszakasz, nem ide kellett volna biciklisávot csinálni. Balesetveszélyes is, én biztosan nem fogok itt biciklizni! Arról nem beszélve, hogy a Kőbányai útnál állt a sor, olyan dugó volt. Nem tudom, mi lesz itt, és miért kellett ez ide?

© Ripost

Zora Richárd: – Én nem értek ezzel egyet, balesetveszélyes. Ráadásul az út nincs felújítva, először azt kellett volna megcsinálni. De ezt a városban több helyen tapasztalom sajnos, az Üllői út, a Nagykörút is iszonyat, még hétvégén is. Dugók nyáron? Ez viccnek is rossz! Mi lesz itt ősszel?

Forrás: ripost.hu