Budapest, te csodás!

Budapest, te csodás!
Megosztom

Kamu Geri életveszélyessé tette az utakat – Az alkalmatlan srácot nem zavarja a KRESZ.

A KRESZ elvben mindenkire nézve kötelező, kivéve a budapesti főpolgármestert. Karácsony a törvényt megszegve életveszélyesen keskeny autósávok felfestését rendelte el – írja a Ripost.

A lap szerint a KRESZ-ben előírt 275 centis minimumot sok helyen életveszélyesen leszűkítették. Van ahol 80-90(!) centit is elvettek a gépkocsik sávjából, gyakorlatilag ellehetetlenítve ezzel a biztonságos közlekedést.Az újság szerint a KRESZ elleni legdurvább merényletet a BAH-csomóponton sikerült elkövetnie Karácsony csapatának. A Budaörsi út legelején – ahonnét a Villányi útra lehet rákanyarodni – úgy sikerült kialakítania egy biciklisávot, hogy az autósok sávjaiból egy kerek métert lecsíptek. Ezzel az autósoknak fenntartott külső sáv életveszélyesen keskenyre, mindösszesen 180 centiméteresre szűkült. A helyszínen a busz például csak úgy fér el, ha teljes egészében elfoglalja a biciklisávot is.

Több helyen, többek között a Baross utcában, a Kálvária térnél, a Bikás parknál és a Tétényi úton is sikerült úgy az úttestre festeni a biciklisávokat, hogy az autósoknak fenntartott sávok szélességéből csíptek le kisebb-nagyobb darabokat.

A Ripost lemérte a sávszélességeket, így bizonyítható, hogy az autók sávjaiból 60-70 centit is lecsíptek a törvényileg előírt minimumhoz képest azért, hogy helyet biztosítsanak az 1 méter széles biciklisávoknak. A Tétényi úton 216, a Bikás parknál pedig 206 centis sávokat találtak a lap munkatársai.A lap megjegyzi, hogy a Tétényi úton egy különös közlekedési abszurditást is sikerült Karácsonyéknak összehozniuk. A Bikás park magasságában, 150-200 méter hosszan úgy festették fel az sávokat elválasztó szaggatott vonalat, hogy a régit nem távolították el az úttestről.

Ha tisztán szakmai szemmel nézzük, akkor jelenleg az úttest közepén van egy harmadik, 60 centi széles forgalmi sáv. Hogy kinek és milyen járműveknek, az rejtély – fogalmaztak.

Forrás: 888.hu és Vadhajtások