Koronavírus: döntött a kormány, újra jön a határzár

Koronavírus: döntött a kormány, újra jön a határzár
Megosztom

Lefordítva taxis nyelvre: nem lesz értelme a reptérre szaladgálni, mert a mostani minimális turistának is csak a töredéke jön majd be, anyuciért pedig majd kimegy apuci. Nem lesz értelme a pufferban ücsörögni, vagy maximum oda járnak a 24-ből 48 órát dolgozó droidok alukálni. A kivételekben felsoroltakból édeskevesen fognak megélni. Nem lesz értelme a bulinegyed részeg legénybúcsúsaira spendírozni, mert ők sem jöhetnek. A gyerekek nem taxival járnak iskolába. Indulhat az Éhezők viadala magyar kiadása ismét.

Szeptember elsejétől külföldi állampolgárok csak rendkívüli esetben léphetnek be Magyarországra, a magyar állampolgároknak pedig ismét kéthetes karantéra vagy két negatív tesztre lesz szükségük – mondta a pénteki Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A határvédelmi szabályok tekintetében Magyarország visszatér az első hullám idején alkalmazott szabályokhoz – jelentette be Gulyás Gergely. Kapcsolódó cikkünk 2020. 08. 28.

Szeptember elsejétől külföldi állampolgár Magyarországra nem léphet be bizonyos kivételekkel, a biztonsági szabályok megtartása mellett – tette hozzá. Majd felsorolta a kivételeket:

  • a katonai konvoj belépése,
  • a kapcsolt vállalkozások közötti üzleti célú utazás,
  • a korlátozott sávban történő határátlépés, ez 30 km-es sáv (Ukrajna esetében erre nincs lehetőség, mert arról az oldalról teljes a zár),
  • humanitárius folyosón való átutazás, a tranzit forgalom a jövőben is biztosított lesz,
  • sporteseményekre vonatkozóan pedig külön szigorú szabályok léptek életbe.
  • Ezen kívül diplomáciai és hivatalos utakra van még mód és lehetőség.
  • Egyedi méltánylást érdemlő esetekben továbbra is az országos rendőrfőkapitány adhat mentességet. Ez elmondása szerint legtöbbször akkor fordult elő, amikor például egy házaspár egyik tagja nem magyar állampolgár volt és magyar állampolgárral kívánt az országba lépni.

Forrás: portfolio.hu