Taxisok a védekezésért

Taxisok a védekezésért
Megosztom

Felmerült a kérdés a csoportban: mikor indulunk újra. Nos, itt a válaszunk.

Szerencsére nem indokolt a csoport újraindítása. Bár van járvány, nincsenek korlátozások, le- és bezárások, az országon belül szabad a mozgás, a tömegközlekedés akadályok nélkül is használható. Jelenleg az ajánlások alapján és az orvosi vélemények szerint a védekezéshez szükséges eszközökkel és a távolságtartással a fertőződés veszélyes csökkenthető. Minden szükséges felszerelés (kesztyű, maszk, fertőtlenítő) a kereskedelmi forgalomban akadály nélkül elérhető.

Mindemellett a taxis kollégák számára a megterhelő időszak nem ért véget. A turizmus a nulla fele konvergál, a szállodák rottyon vannak, alig 10-20 százalékos kihasználtsággal döcögnek. Bár vannak olyan taxisok, akik posztolgatnak mindenféle irreális összegeket, mutatva, hogy ők milyen rohadt sokat keresnek, mind tudjuk, hogy ez nem igaz.

Nagyon sok taxis kiesett a munkából, másfele keresett megélhetést, köszönhetően többek között a politikai f@szfejek töketlenkedésének, akik a KATA időszakos elengedésén kívül egy fél szalmaszálat nem tettek keresztbe, hogy egy picit könnyebb legyen, kicsit kevesebb kiadáshalmazzal.

Elég csak egy gyászimát mormolni azokért a társainkért, akiknek a kocsija idén betölti a bűvös 10 évet, és pont egy évet vesztettek el nulla bevétellel és tartalékaik felélésével ahhoz, hogy esetleg másik autót tudjanak venni. És a korhatár kitolására még gyenge szándék sincs.

Igaz, a főpolgármester most, így 9 hónap után feleszmélt, és írt egy levelet – bár legalább nem facebook posztot – a miniszternek, de hát tudjuk, lassan közeledik a jövő évi drosztdíjak meghatározása, és ez a sok megszüntetett droszt mellett kellően kényes kérdés ahhoz, hogy ilyen látszatpróbálkozásokkal operáljon.

Éppen ezért vagyunk hálásak, hogy a nővérkék közül sokan itt kérnek fizetős fuvart.Szóval summa summarum: a csoport nem indul újra, ingyenes fuvart kérő posztot egyetlen admin sem fog kiengedni. A tavaszi összefogást pedig ismételten is köszönjük mindenkinek.