Mindeközben Karácsony…

Mindeközben Karácsony…
Megosztom

9 európai városvezető, köztük Karácsony is közös levélben fordult az uniós intézményvezetőkhöz forrásért

Kényszerítsék az uniós kormányokat, hogy azok az önkormányzatokat is vonják be az európai válságkezelésbe, az EU maga pedig biztosítson közvetlenül forrásokat a városoknak erre – kéri közös levelében Barcelona, Pozsony, Budapest, Hannover, Lisszabon, Milánó, Párizs, Prága, valamint Varsó polgármestere.

Közvetlenül fordult az Európai Unió döntéshozó-, végrehajtó intézményeinek vezetőihez 9 európai nagyváros, köztük több főváros, így Párizs, Varsó, Pozsony, Lisszabon, és Budapest vezetője. Az európai polgármesterek azt kérik az Európai Tanács, az Európai Bizottság, valamint az Európai Parlament elnökétől, hogy saját hatáskörükben járjanak el azért, hogy az Unió kötelezze a tagállamok kormányait a városok nagyobb mértékű bevonására az országos szintű helyreállítási tervek kialakítása során. De nem csupán ezt kérik, hanem azt is, hogy az EU a helyreállítási alapjának egy arányos részét a települési önkormányzatok számára közvetlenül tegye elérhetővé és pályázhatóvá.

Csak szólunk neki, hogy a fent említett városokhoz képest jelenleg így állnak a taxitarifák. Tudjátok, azok, amiket nemrégiben csökkenteni akartak, pontosabban megfordult a fejecskéjükben.

De persze a költségek csökkentése maximum a rémálmaikban fordul meg, kivéve az alamizsnának odavetett részleges, utólagos drosztdíj csökkentést. Gratulálunk! Budapest jobban teljesít. Ja, nem.