Kiszállhat az Uber, repülő taxit már nem fognak fejleszteni

Kiszállhat az Uber, repülő taxit már nem fognak fejleszteni
Megosztom

A Uber néhány héten belül eladhatja az Uber Elevate nevű részlegét, és állítólag az önvezető autók fejlesztésével is leállnak majd.

Az utóbbi években több cég is gőzerővel dolgozik azon, hogy megreformálják a városi – és talán a városok közötti – közlekedést. Az egyik ilyen vállalat az Uber, amely a taxizás forradalmasítása után a repülő taxik kifejlesztésén is elkezdett dolgozni.

A cég korábban már egész konkrét menetrenddel állt elő: 2018-ban bejelentették, hogy Dallas és Los Angeles mellett Japánban, Franciaországban, Brazíliában, Ausztráliában és Indiában is arra készülnek, hogy tesztelni kezdjék az ubAIR-t. A céljuk, hogy 2023-ra be tudják indítani a flottákat.

© Uber

Hogy a munkálatokkal hogyan áll az Uber, arról mostanában nem sokat lehetett hallani, a napokban azonban felmerült, hogy kiszállnának a projektből. Az Axios információi szerint az Uber tárgyalást folytat a Joby Aviation nevű céggel arról, hogy eladják nekik az Uber Elevate-et, vagyis a repülő taxikat fejlesztő részleget.

A két cég semmilyen részletet nem árult el a dologgal kapcsolatban, az értesülések szerint viszont olyannyira előrehaladottak a tárgyalások, hogy néhány héten belül nyélbe is üthetik az üzletet.

© Uber

A Joby Aviation neve egyébként már korábban is feltűnt az Uber mellett, a két vállalat ugyanis együttműködött a légitaxi-szolgáltatásban. Az Elevate helikopteres utasszállítással foglalkozott New Yorkban, de ezt a koronavírus-járvány miatt leállították.

Úgy tudni, az Uber döntése mögött az állhat, hogy a cég a biztosan jövedelmező projektekre akar összpontosítani, az ubAIR pedig csak évek múlva kezdene el pénzt termelni. Hasonló okok miatt állítólag az önvezető autókat fejlesztő részlegtől is meg akarnak válni.

Forrás: hvg.hu