A koronavírus miatt lett pizzafutár a szegedi taxis

A koronavírus miatt lett pizzafutár a szegedi taxis
Megosztom

Kiugrott taxissal és harckocsivezető-tanonccal is össze lehet futni a szegedi utcákon este nyolc óra után, amikor már mindenkinek otthon lenne a helye a kijárási tilalom miatt.

Nyúlós, ködszitálós péntek este indultunk megnézni, hogy mi történik az éjszakai kijárási tilalom sokadik hetében az amúgy még pocsék időben is nyüzsgő Szegeden. A rossz hangulatunkat csak fokozta, hogy éppen aznap kapcsolták fel a városban a karácsonyi díszkivilágítást, amit azzal a lendülettel le is oltottak, hiszen az utcán úgysincsenek este nyolc óra után emberek, minek fogyassza az áramot.

Mindenki eltűnt

Este nyolc előtt pár perccel érkeztünk a Dugonics térre, ami akkorra már gyakorlatilag kiürült. Egy-két ember igyekezett még hazafelé, vagy munkába, de ők is gyorsan eltűntek a térről. A Kárász utca sarkán is csak ételfutárok ácsorogtak az egyik gyorsétterem előtt, de ők ezt természetesen megtehetik.

Az egyik fiú, aki egyébként biciklivel viszi házhoz az ételt arról beszélt, hogy a kijárási tilalom elrendelése óta nagyjából beállt a rend. Ő éjjel fél 11-ig van kint az utcán, de a fuvarok nagyobb részét este nyolc és kilenc óra között viszi ki. Azt is elmondta, hogy szerencsére sok munkájuk van, egyre többen kezdenek rászokni az ételrendelésre.

Nem adták fel

Ugyanezt mondta az egyik nemrég nyílt Kárász utcai pizzéria üzletvezetője is. Balázs Sándorék nem is terveztek házhoz szállítást, de közbeszólt az üzletbezárás, amire egyáltalán nem számítottak.

Ő azt mondta, hogy szerencsére gyorsan át tudtak állni a házhoz szállításra, mert csak pizzákat készítenek.

A dobozok adottak voltak, és az étel is, úgyhogy csak ki kell vinni őket. Ha ezt nem tudták volna meglépni, becsukhatták volna a boltot, így a házhoz szállítás a garancia a túlélésükre.

A Kárász utcai pizzázó gyorsan átállt a házhozszállításra.
Fotó: Kuklis István

Taxisból pizzafutár

Ezután még átmentünk a Széchenyi térre, ami szintén kihalt volt. Néhány taxis szomorkodott csak a droszton, nagyon elképzelni se tudtuk, hogy miben reménykednek. Aracsi Mihály állt elől a sorban, aki azt mondta, hogy délután négy óra óta van kint, és azóta egy fuvarja volt, éppen ezer forintért. Ő egyébként elszórakoztatta magát, éppen filmet nézett egy táblagépen, amikor megszólítottuk.

Jött egy részeg

Aracsi Mihály vállalkozásának, ahogy fogalmazott, tulajdonképpen annyi.

Éppen ezért úgy is döntött, hogy – legalábbis egyelőre – felhagy a taxizással.

Amikor megkérdeztük, hogy akkor mégis miért nem szomorúbb, mint más csak három szót mondott: „vasárnaptól pizzafutár vagyok.” Persze a végén kiderült, hogy az a részeg férfi vidította fel, aki nyolc óra előtt öt perccel bukkant fel a kocsijánál, és arról érdeklődött, hogy hol lehet a hotel, ahol lakik. Az újdonsült pizzafutár eligazította. Szerencsére a téren volt a szállás, így talán az egyetlen aznap utcán kószáló részeg is időben hazaért nyolcra, és megúszta büntetés nélkül.

Aracsi Mihály éppen filmet nézett egy táblagépen.
Fotó: Kuklis István

Most kutyát, később tankot vezet

Ilyet még sosem láttam, pedig már tizennyolc éve élek Szegeden – mondta a tizennyolc éves Molnár Tamás, aki a kiskutyájának mutatta meg az üres Kárász utcát. Tamásról kiderült, hogy katonai alapkiképzésen van, és ha annak vége harcijármű-vezetőként folytatja majd, azaz azzá szeretne válni. Mivel katona, így aztán nem is félős, de a kihalt Szegedet azért nem szeretné sokáig nézni.

Üres minden

Ezután még valami miatt megnéztük a rakpartot, a múzeum előtti teret és a felújított Stefániát. Ezek ködben, és emberek nélkül is szépek. Csak nincsenek fiúk, nincsenek lányok, de még nyugdíjasok sem, viszont nem lepődtünk volna meg azon, ha felbukkan valamelyik sarkon a Terminátor azzal a bejelentéssel, hogy győzött a Skynet.

Forrás: delmagyar.hu