Sárga lett a Mikulás

Sárga lett a Mikulás
Megosztom

A taxisok Mikulása ma elrobogott a Heim Pál Gyermekkórházba, ahol átadták a beteg gyermekeknek szánt adományokat a kórház ápolási igazgatójának és marketing vezetőjének.

Bízunk benne, hogy a sok-sok apró és nagyobb csoki, narancs, mandarin, chips, amit a sofőrök mellett nővérkék, fodrászok, egyetemisták, egyszóval civilek hoztak napokon át meleg szívvel és sok szeretettel, a kis betegek örömmel fogják kihalászni papucskáikból vasárnap, amikor a Mikulás végigjárja az ország apróságait.

Szívet melengető érzés volt fogadni a napokon át érkező kisebb és nagyobb felajánlásokat, látni azt, ahogy a sok, gondokkal küszködő taxis, alulfizetett nővér, diákhitelből élő egyetemista boldogan hozta, ami belefért neki a keretbe, csak azért, hogy pár kis betegnek mosolyt csaljanak az arcára. És rossz volt érzékelni, hogy e nagyszerű kezdeményezés mellé egyetlen taxis cég sem állt be, egy sem akadt, aki a nevét adta volna a kezdeményezéshez.

Szerencsére ebből a gyerekek semmit nem fognak érzékelni, legfeljebb nekünk, taxisoknak keserűbb kicsit a szánk íze. De hát ilyenkor kell énekelni, hogy „csak a szépre emlékezem”.