„Érdekvédelem” orálisan

„Érdekvédelem” orálisan
Megosztom

Tényleg nem akarjuk bántani, hiszen küzd, mint malac a jégen. Csak éppen nem hatékony. Sok igazság, nagyon sok igazság rejlik a helyesírási hibáktól hemzsegő levélben, hiszen valóban nagy a szar, amiben éppen ülünk.

És nem, a 12 éves korhatárt nem köszönjük, főleg nem hálásan. A még a fővárosban bóklászó, nagyjából 5 és fél ezer autóból ez alig 500 taxist ha érint (BKK hivatalos adatok szerint), magyarul az akárki által is kihisztizett két nyomorult év pont nettó kibaszás a maradék 5000 kocsival.

A nullás hitel pedig már megvan. Csak szólunk. Az a bizonyos Széchenyi kártya hitel az. Ja, hogy hitelfelvételhez tartozások nélkül kellene létezni, és ez jelen helyzetben nehéz? Hát, fogós probléma. Ahogy az is, hogy a KATA-t befizetni nem tudjuk, de a tagdíjakat muszáj behurcibálni, hogy legalább egyetlen, nyomorult ezerforintos esztéká járatos címet sikerüljön kapni. Persze a fuvarkufároktól a tagdíj elengedését vagy legalább mérséklését senki nem kéri. Azért senki nem veri az ajtót, és sem Nagy Elek, sem Zengő, sem a többi élősködő arcán nem ugrál páros lábbal.

És ezzel a hozzáállással várjuk a csodát a kormánytól, a minisztertől, a főpolgármestertől, a Jóistentől, akik csak csodálkozva nézik a történéseket. És nem értik.

Góré, könyörgünk, ne szopjál már le mindenkit. Főleg ne ilyen stílusban, ezrek nevében, és ne ennyi orbitális hibával. Vagy tedd azt kizárólag a saját nevedben. A taxisok jó része elhatárolódik. Betonfallal.

TISZTELT MINISZTER ÚR !

Tisztelt VARGA MIHÁLY MINISZTER ÚR ! Ismételten levelemmel kell, hogy zavarjam, hiszen érdemi döntés még nem született, a Pandémia miatt kialakult hátrányos helyzet miatt, ami az idegenforgalmat és a benne résztvevőket érintette érinti!

Mint TAXIS érdeképviselet és mint gyakorló taxis is saját bőrünkön érezzük , érzem , nap mint nap , hogy egyre csak fogy a bevételünk és a kiadásaink pedig nem fogynak azok szinte állandóak!

Még azoknál is akik a Pandémia előtti időben spórolós takarékos üzemmódban dolgoztak éltek azoknak is lassan elfogy vagy már el is fogyott a tartalékolt összege!

Az ebben a hívatásban vállalkozó nagyobb vállalkozók csődhelyzetbe kerültek hiszen a kocsijaikat képtelenek „ bérbe „ kiadni ott állnak felsorakozva a telephelyük előtt, és így a bérlőik is más egyéb munka után néznek. Az egyéni egykocsis vállalkozók pedig a majd nyolcvan százalékos fuvar kiesés miatt egyre kiszoritottabb helyzetbe kerülnek ! Nehézségbe kerül a kocsit vizsgáztatni, karba tartani, eladni , venni új munka eszközt !

Mint az Ön is jól tudja a TAXIS HÍVATÁS sok sok rendelet és törvény szabályzása alatt áll , attól eltérően tevékenykedni nem lehetséges viszont azon változtatni csak Önöknek BUDAPEST FŐPOLGÁRMESTERÉNEK és Önöknek a MAGYAR KORMÁNYNAK áll módjában !

Mi ellentétben sok sok károsult cég és egyéni vállalkozó és egyéb károsultak anyagi igényeinek benyújtása ellenére soha sem kértünk pénzt ! Most sem pénzt kérünk , hanem sürgős intézkedést a túlélésre ! Sürgősebbet , mint az eddigi ! És persze sokkal hatékonyabbakat !

Első kérésünk teljesült bár nem egy számottevő segítség a DROSZT díjakból 70% elengedése ez is csak jövőre !…… nekünk már most is sok bajunk van .

Második kérésünk az volt és most még inkább , hogy a 10 éves taxi gépkocsi korhatárt az arról szóló TÖRVÉNYT helyezzék hatályon kívül és engedélyezzék 12-15 évre kitolni ! SIKERÜLT EZT IS MEGKAPNUNK! HÁLÁSAN KÖSZÖNJÜK!

Harmadik kérésünk sem kerül költségvetési pénzbe ez egy PÉNZÜGYMINISZTERI és egy MAGYAR NEMZETI BANK engedélyeztetési eljárásában lehet megoldani ! Az pedig egy lehetőség az egy vállalkozó egy taxi gépkocsi könnyített vásárlási lehetősége amelyre már volt precedens a nyolcvanas években. Mégpedig a nullás kezdő hitellel megvásárolható kocsi ! Vagy a havi törlesztőben megjelenítve vagy a maradvány értékben meghatározva ! Erre nézve kérnénk a MINISZTER ÚR gyors és hatékony segítségét ! – ez sem kerül költségvetési pénzbe !

Van egy további kérésünk! Ezt már egyszer eljuttattuk tisztelt Miniszter úrhoz ám válasz nem érkezett!

Kértük , hogy a Pandémia okozta vész helyzet idejére a Taxis vállalkozók KÖZTERHEIT, adó terheit főleg a KATA körbe átjelentkező vállalkozók kötelezettségeit a Pandémiás vészhelyzet megszűnéséig illetve legalább 2021 . December 31.ig szüneteltetni, elengedni szíveskedjenek.

Ezeken a gazdasági segítségeken felül már csak ellenőrzési és a hivatásunkat megtisztító intézkedéseket várunk el ahol a semmilyen engedéllyel törvénytelenül működő illegális taxisok vagy taxisoknak látszó tevékenykedők eltüntetését várjuk el minél hatékonyabban , és gyorsabban ! -ez sem kerül költségvetési pénzbe csak egy komoly elhatározás és utasítás kiadásába.

Reményeink szerint ezt sokadik levél végre elhozza számunkra a teljes megoldást ! Kérjük MINISZTER ÚR adja meg a lehetőséget egy 5-6000 -es hívatását gyakorolni kívánó embernek és családjának a megélhetésének könnyítését , ebben a nehéz időszakban.

Válaszát és intézkedését mindannyian nagyon várjuk !
KÖSZÖNETTEL HORVÁTH PÁL FODESZ 2020.12.13. ELNÖK