Henrietta, Gyula és a taxis – milliós összegekben „unokáztak”, de egyszer csak „felkapták” őket a zsaruk

Henrietta, Gyula és a taxis – milliós összegekben „unokáztak”, de egyszer csak „felkapták” őket a zsaruk
Megosztom

Telefonkönyvet lapozva minimum 150 telefonszámot hívott fel naponta D. Henrietta, aki a nyomozás adatai szerint társaival 2018. augusztus 17. és szeptember 29. között 38 idős embert vert át a már jól ismert „unokázós” módszerrel, pénzért azonban csak három alkalommal mentek.

A 37 éves budapesti nő a legtöbbször a hívást fogadók unokájának adta ki magát, és milliókat kért arra hivatkozva, hogy balesetet okozott. A csaló a becsapott idősekhez végül csak akkor küldte el társait, amikor meggyőződött róla, hogy milliós összeg üti majd a markukat. Akiknél úgy ítélte meg, hogy kevés pénzt őriznek otthonukban, egyszerűen bontotta a hívást.

Az álrokon a kiválasztott áldozatokkal azzal a mesével kerülte el a találkozást, hogy kórházba került és nem tudja személyesen átvenni a pénzt, ezért egy barátját küldi el érte. A sértettek lakcímére a 32 éves, taxisként dolgozó M. Róbert érkezett a pénzért, aki a banda harmadik tagjától, a 39 éves, fővárosi B. Gyulától kapta a címeket.

A rendőrök a nyomozás során azonosították a csalássorozattal gyanúsítható D. Henriettát és két társát, akiket 2018. október 1-jén – a BRFK Bűnügyi Bevetési Osztály munkatársaival közösen – elfogtak. Az eljárásban a csapat tagjait 3 rendbeli csalás bűntett és 35 rendbeli csalás bűntett kísérlet megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki a nyomozók.  

Az eljárást a BRFK XVIII. Kerületi Rendőrkapitányság a napokban befejezte, és az ügy iratait átadták az illetékes ügyészségnek.

Forrás: privatkopo.hu