Tilos a zene

Tilos a zene
Megosztom

Nálunk csak a hetedik kerület hepciázott, másutt lehet zenét hallgatni és szolgáltatni a kocsiban, persze halkan, és az utas kérésének, igényének figyelembe vételével. Ukrajnában tök mindegy, mit akar az utas, a kocsiban kuss van.

Ukrajnában betiltják a zenét a buszokon és a taxikban

Az ukrán parlamentben hamarosan elfogadásra kerülhet az a jogszabály, amely megtiltja a zene szolgáltatást az autóbuszokon és a taxikban, közli a toneto.net.

A 3006 számú törvénytervezetet az európai integrációval foglalkozó parlamenti bizottság jegyzi. A tervezet előírja, hogy a tömegközlekedési járműveken, a távolsági buszjáratokon és a taxikban csak az utazást érintő tájékoztatók hangozhatnak el, és azok is csak az utasok fülhallgatóin keresztül. A sofőrök nem szolgáltathatnak az utasok nyugalmát zavaró filmeket, zenéket. A jogszabályhoz fűzött indoklás szerint azért van szükség a tiltásra, mert tömegessé váltak a lakossági panaszok a miatt, hogy a járművek vezetői rákényszerítik az utasokat, hogy hangos, ráadásul nekik nem tetsző zenéket hallgassanak, filmeket nézzenek. A törvénytervezet az akusztikus erőszak felszámolását fogja szolgálni, írja a portál.

Forrás: karpathir.com