Rendőri eligazítás: A taxisokat is állítsátok meg, lehetnek, akik így játsszák ki a kijárási korlátozást

Rendőri eligazítás: A taxisokat is állítsátok meg, lehetnek, akik így játsszák ki a kijárási korlátozást
Megosztom

A Metropol részt vett a Közrendvédelmi Főosztály esti eligazításán, amelyen Ökrös Imre rendőr főtörzsőrmester elmondta a járőröknek, mire figyeljenek, amikor éjjel ellenőrzik, hogy az emberek betartják-e a kijárási korlátozást.

„Nézzétek nagyon a munkáltatói igazolásokat, hogy esetleg annak kapcsán megállapítható-e jogsértés. Nyilván van olyan indok, amellyel kint lehet lenni az utcán, csak azokkal szemben járunk el, akiknél felmerül a bűncselekmény vagy szabálysértés gyanúja” – mondta Ökrös, aki külön felhívta a figyelmet a taxik ellenőrzésére is.

„A gépkocsikat állítsátok meg, a taxisokat is nyugodtan, mert a taxikban lehetnek olyan utasok, akik pontosan a kijárási korlátozásokat szegik meg, így játsszák ki a rendszert, próbálnak taxival utazgatni, ezért fontos őket ellenőrizni. A taxis nyilván jöhet-mehet, ő munkát végez” – igazított el a főtörzsőrmester.

A lapnak egy taxisofőr is elmesélte, hogy egy hete a Blaha Lujza téren tett ki két fiatalt, akiknél maszk és munkáltatói igazolás sem volt. Ahogy kiszálltak, megjelentek a rendőrök és fejenként 60 ezer forintra büntették őket.

Forrás: 24.hu