Mert a taxis lét a tét

Mert a taxis lét a tét
Megosztom

Valóban már a lét a tét, éhkoppon a taxis szakma, már a Bolt sem dübörög. Szóval, értjük mi, nagy a baj, de ezt a bajt még tovább tetézik az ilyen újabb és újabb, érthetetlen és értelmetlen levelek. Ha ezt szegény Palkovics elolvassa, egy dologban lesz biztos: nem ért semmit, de erre a szintre már ő is képtelen lesüllyedni, így nem is fog.

Mi lenne, ha egy írni és olvasni tudó ember megfogalmazná, mit is akarnak a taxisok? Esetleg ha stilisztikai és helyesírási hibáktól mentesen, értelmetlen szavak és kifejezések kihagyásával tenné meg ezt valaki, megtisztelve ezzel a másik felet? És akkor talán rá kellene venni egy VALÓS érdekvédőt, hogy küldje el a megfelelő helyre.

Ezek után pedig kérünk egy tolmácsot, aki az alábbi, újabb szösszenetet lefordítja nekünk magyarról magyarra (a sok piros aláhúzást már nem győztük kiszedni, bocs). Köszönjük.

TISZTELT Dr PALKOVICS LÁSZLÓ MINISZTER ÚR !

Tisztelt Miniszter úr, mint a FUVAROZÓK ORSZÁGOS DEMOKRATIKUS SZÖVETSÉGÉNEK ( FODESZ ) elnöke, tiszteletteljes kéréssel fordulok Önhöz!

Mint azt Ön is tudja, a mai napon ( 2021.01.28. ) elhangzott, hogy március 01-ig fenntartja a kormány az elrendelt zárlatokat! Így az Idegenforgalom, és a belföldi túrizmus, elől is zárva maradnak azok a számukra fontos, intézmények amiből a fenntarthatóságot finanszírozni tudnák!

Ezzel együtt természetesen az éttermek, fürdők, stadionok, és egyéb olyan közösségi helyek ahol igényelhetnék, a szövetségembe felvételezett tagok, taxisok, szolgáltatását! Már több mint egy éve, kirekesztődtünk saját vállalkozásunkból, és végnapjainkat éljük.

Többször kérvényeztük, hogy bizonyos folyamatos kiadásainkat csökkentsék avagy a pandémiás helyzetre tekintettel, szüneteltessék a követelést!

A budapesti taxisok közül nagyon sokan, kénytelenek voltak abbahagyni tevékenységüket a folyamatos bevétel hiány miatt, míg mások pizza futárnak, ételfutárnak, vagy biztonsági őrnek, álltak 30-40 év taxiszolgáltatás után!

Kevés sajnos nem nagy tételű segítségeket kaptunk ám a nagyobb tételek itt maradtak a taxisok mindennapjaiban ! Hatalmas terhet képvisel a számunkra érthetetlen, és diszkriminatívnak tartott KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÁS mértéke ( ugyan azon a székhelyen , ugyanabban a családban, ugyanaz a típusú gépkocsi a taxinak vizsgáztatott, a nem taxinak vizsgáztatott kocsi közel, tízszeresét kell Kötelező Bíztosításként fizetni!)

Továbbá, mint azt megírtuk szintén kérelemmel fordultunk a Gazdasági Miniszter úrhoz, hogy a KATA jelenlegi befizetését annak kötelezettségét a pandémia végezetéig illetve a tiltások megszüntetéséig engedje el ! Sajnos erre választ nem kaptunk!

Mi taxisok is bajban, nagy bajban vagyunk, a lét, és nemlét, határán próbálunk túlélni és a családjainkat fenntartani, ám ehhez most már kormányzati segítségre szorulunk! Tisztelettel kérjük Miniszter úr, Önt mint felettes szervünk vezetőjét, mint a kormány egyik legfontosabb tagját járjon el érdekünkben is sürgősséggel mert sok család megélhetése van veszélyben!

Köszönettel : 2021.01.28.

HORVÁTH PÁL FODESZ