Taxis megoldások

Taxis megoldások
Megosztom

Egy taxis csoportban találtuk ezt a posztot, és gondoltuk, megosztjuk veletek. Kíváncsiak vagyunk a véleményetekre, és bár érdekvédőink véleményére is kíváncsiak lennénk, de hát tudjuk, ők nem olvasgatnak minket. Ja, de. Csak reagálni nem fognak.
Mindegy. Tőletek várjuk a kommenteket, és ha lehet, a cikk alatt, a Disqus felületén, hogy később is nyomon tudjuk követni.

Bár még nem vagyok a Karmelita kolostor stábjának tagja – ami késik nem múlik–de megoldottam a taxi szolgáltatás elmaradt támogatását!

Talán a családi és karrierfotózások helyett a nagytekintélyű Metál Zoltán, a Főtaxin és a Vegyépszeren meggazdagodott Nagy Elek, valamint a fényestekintetű Parragh László helyettem megoldhatta volna a jövedelem nélkül maradt vállalkozókat!

Nos, mit kellet volna tenni? Hát lássuk ;

1./ Ha egy egyéni vállalkozó 2019-ben 7.200.000 Ft-os árbevételre tett szert (pénztárgép, taxióra adatai alapján) és erről 2020 február 25-n adóbevallást küldött (Kata) akkor az Adóhatóság a Kata szabályai szerint ennek 80%-át költségként kezeli, és a fennmaradó 20% a tiszta jövedelem! Esetünkben ez évi 1.400.000 Ft,vagyis havi 116.000 Ft! Kezdeményezhették volna dicső érdekvédőink, hogy 2020.március 18-tól kihirdetett vészhelyzeti időszakra, az Állam Kincstár, az Adóhatóság kimutatása alapján, ennek 70%-át azaz 81.200 Ft-ot utaljon, minden vállalkozó számlájára!

2./A kamara felfüggeszthette volna a kamarai tagdíjat, kapcsolódóan a kormányrendelethez, miszerint a Kata felfüggesztésre került!

3. /A droszthasználati engedély 70 %-os csökkentése helyes út lett volna, de a végrehajtás számos anomáliákat szült!Nos, mivel Metál úr a vállalkozó taxisok országos képviselője – ezt nyíltan felvállalta- és azt is, hogy az alkalmazottak nem az ő kompetenciája akkor hol akadt el a tenni akarása?

Nézzük az alkalmazottakat:

1./Az alkalmazottaknak két csoportja van, az egyik valós, a másik a szürkegazdaság szüleménye!

2./A fuvarszervezők munkatársai valós, hivatalosan bejelentett alkalmazottak, akiknek a munkahely megtartására a munkáltató részére szintén az előző évi jövedelem bevallásuk alapján automatikusan utalni kellett volna, hiszen nekik ugyanúgy megélhetési gondjuk keletkezett. A munkáltatót pedig megillette volna a járulékfizetési könnyítés!

3./Az „alkalmazottként” taxizó munkatársakon nincs mit segíteni, hiszen a minden hónapban aláírt 18.500 Ft. – os jövedelme után vajon mennyit utaljon a kincstár!?

Ők bevállalták, hogy kockázat és áldozat vállalás nélkül belekanalazzanak a mézescsuporba, akkor ennek következményeit beárazták! Ez természetesen minden szürkén vagy feketén foglakoztatottra vonatkozik! Ugye kedves vendéglátós és háttér intézményei?

Végezetül, akiknek lehetőségük és kötelezettségük lett volna nem tettek semmit! De akkor minek fotózkodnak?