Ferihegyi úti baleset: továbbra is börtönben marad az a taxisofőr, aki bedrogozva, jogosítvány nélkül okozta a Fradi focistájának halálát

Ferihegyi úti baleset: továbbra is börtönben marad az a taxisofőr, aki bedrogozva, jogosítvány nélkül okozta a Fradi focistájának halálát
Megosztom

A Budai Központi Kerületi Bíróság három hónappal – 2021. május 7-ig – meghosszabbította annak a férfinak a bűnügyi felügyeletét, akit halált okozó bódult állapotban elkövetett járművezetés bűntettével gyanúsítanak. A balesetben a Fradi korábbi 38 éves focistája, Halgas Tibor halt meg.

Egy éve történt a halálos baleset

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt,  két autó ütközött össze 2020. február 4-én, az esti órákban, Budapesten, a 19. kerületben.

Meghalt a Fradi focistája

A Ferihegyi úton történt ütközés következtében az egyik kocsi felborult, valamint egy férfi olyan súlyosan megsérült a balesetben, hogy a helyszínen életét vesztette. Később kiderült, hogy a baleset halálos áldozata egy magyar futballista, Halgas Tibor volt,  aki korábban a Ferencváros, a Pápa, a Diósgyőr, a Soroksár, a BKV Előre, a Cegléd, a Kazincbarcika és az RKSK csapatában is játszott.

Tibi születésnapjára készült a család

„Szerdán ünnepeltük volna a születésnapomat, Tibiét a jövő héten. Ilyenkor mindig elmentünk vacsorázni, idén csak az emlékezés marad. A kislányom is küzd Tibi hiányával, szerencsére nagyon sokat beszél az édesapjáról. Látom rajta a szorongás jeleit, azt hiszi, ha apa egy pillanat alatt eltűnt az életéből, akkor én is eltűnhetek. Ezért aztán mindenhová követ, egyfolytában a sarkamban van” – mondta Halgas Tibor özvegye a baleset után.

Frontálisan ütköztek

A tragikus baleset során a vétkes taxisofőr a Ferihegyi Repülőtérre vezető úton előzésbe kezdett, ennek során áttért a menetirány szerinti baloldali forgalmi sávba, ahol összeütközött a vele szemben, az ellenkező irányból érkező másik személygépkocsival, amely a baleset következtében megpördült, a szalagkorlátnak ütközött, majd az annak jobb oldalán lévő fás területen állt meg. A szemből érkező gépjármű sofőrje az elszenvedett sérülései következtében életét vesztette.

Kokaint fogyasztott

A baleset után az elvégzett gyorsteszt kokaint mutatott ki a taxisofőrnek a szervezetében. A szakértő szerint a férfi a mintavételt megelőző 8-12 órával korábban fogyaszthatott a kábítószerből, annak hatása a baleset idején még fennállhatott, derül ki az ügyészség közleményéből.

Jogosítványa sem volt

Az is kiderült, hogy a taxisofőrnek nem volt jogosítványa, egy korábbi szabálytalanság miatt bevonták tőle a vezetői engedélyét. Ennek ellenére megélhetését taxizásból biztosította.

Három büntetőeljárás volt ellene folyamatban

A baleset idején H. Szilveszter ellen három büntetőeljárás volt folyamatban, köztük kettő kábítószer-fogyasztás miatt, a harmadik lopásért, bankkártyával visszaélésért. Az elmúlt három évben 19 közlekedési szabálysértési ügye volt, emiatt 2019 októberben be is vonták a jogosítványát. Volt, hogy feltett egy videót a közösségi oldalára, ahogy az Üllői úton 200-zal száguld. Azon a végzetes napon is rohant. A reptérre fuvarért. Egy szemtanú elmondta, amikor a taxi megelőzte őt, úgy érezte, hozzá képest mintha állt volna.

Továbbra is börtönben marad

Az ügyészség hétfőn a bűnismétlés veszélye miatt most indítványozta a korábban elrendelt kényszerintézkedés meghosszabbítását. A vétkes sofőr cselekménye – bizonyítottsága esetén – kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

A bíróság is meghosszabbította a letartóztatását

A bíróság megállapítása szerint az ellene indult más büntetőeljárások, valamint kedvezőtlen közlekedési előélete sem bírt esetében kellő visszatartó erővel, ezért döntött – a bűnismétlés veszélye miatt – korábban elrendelt bűnügyi felügyelet meghosszabbításáról. A végzés nem végleges.

Forrás: budapestkornyeke.hu; Kiemelt és belső kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán