Teherautókban és taxiban utazó migránsokra csaptak le a rendőrök

Teherautókban és taxiban utazó migránsokra csaptak le a rendőrök
Megosztom

Ismét több tucat migráns érkezett az országba, pont ezért csak Csongrád-Csanád megyében több, mint 100-at kellett a rendőröknek elfogniuk. A migránsokon kívül több embercsempésszel szemben is intézkedtek.

A Fejér megyei rendőrök egy embercsempésszel és négy migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában.

Három óra után nem sokkal egy autóst ellenőriztek az M6-oson, Kulcs térségében. A 25 éves magyar sofőrön kívül az autóban négy szír férfi utazott, hiteles iratok nélkül.

A rendőrök a migránsokat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a sofőr ellen pedig eljárás indult.

A rendőrök három embercsempésszel és tizenegy migránssal szemben intézkedtek az elmúlt 24 órában Győr-Moson-Sopron megyében, emellett keresnek további öt migránst,

akik elmenekültek előlük.

16 óra 20 perckor az M1-esen ellenőriztek egy magyar rendszámú autót, melyet egy 53 éves budapesti férfi vezetett. Az autóban a sofőrön kívül további hét szír férfi utazott, akik nem tudtak hiteles iratokat felmutatni az őket igazoltató rendőröknek. 

A migránsokat kihallgatásuk után visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz, a sofőr ellen eljárást indítottak.

Forrás: Police.hu

Nem sokkal később a NAV járőrei megállítottak egy taxit, melyben a sofőrön kívül négy szír férfi ült. Mivel nem tudtak hiteles iratokat felmutatni sem személyazonosságukról, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségéről, a rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Forrás: Police.hu

Hajnalban a Győri úton ellenőriztek egy szlovák rendszámú autót, melyet egy 22 éves ukrán férfi vezetett, mellette pedig egy másik, 21 éves ukrán férfi ült. Igazoltatás közben az autóból öt migráns kiugrott, és elmenekült a rendőrök elől. Azóta is keresik őket. A két ukrán férfi ellen embercsempészet miatt eljárás indult.

A Bács-Kiskun megyei rendőrök 18 migránst, és 1 embercsempészt fogtak el 24 óra alatt

Csikéria, Katymár, Nagybaracska, Kisszállás, Kalocsa és Hercegszántó területén. Szírek, afgánok, és jemeniek is voltak köztük, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hiteltesen igazolni.

A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ugyanezen a napon egy férfi ellen embercsempészet miatt büntetőeljárás indult.

Pest megyében három migráánst fogtak el egy nap alatt.

Az érdi rendőrök február 10-én 11 óra körül egy százhalombattai cég telephelyénél fogtak el egy marokkói férfit, aki nem tudta magát igazolni.

Néhány órával később a dabasi rendőrök Ócsa közelében, a 4603-s úton egy marokkói, és egy líbiai férfit.

A rendőrök 109 migránnsal, és két embercsempésszel szemben intézkedtek az elmúlt 24 óra alatt Csongrád-Csanád megyében.

Február 10-én 5 óra 30 perc és 17 óra 30 perc között hat esetben, összesen 14 migránst tartóztattak fel Szatymaz és Szeged területén, illetve a Röszke autópálya-határátkelőhelyen. A migránsok marokkóinak, afgánnak, szírnek, tunéziainak, illetve líbiainak vallotta magát, de egyikük sem tudott hiteles iratot felmutatni a rendőröknek.

Még ugyanezen a napon Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen és a Nagylak közúti határátkelőhelyen összesen 39 migránst találtak, akik négy román, illetve egy-egy cseh és bolgár honosságú kamionban rejtőztek. A migránsok afgánnak, szudáninak és pakisztáninak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelesen igazolni. A migránsokkal szemben a román rendőrök jártak el.

Február 10-e 17 óra 30 perc és február 11-e 5 óra 30 perc közötti időben hét esetben, további 48 migránst tartóztattak fel Szeged, Deszk, Mórahalom és Ásotthalom területén. A migránsok között szír, pakisztáni, bangladesi, indiai, illetve Srí Lanka-i is volt.

A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Február 11-én, éjfél után 5 perccel a Csanádpalota autópálya-határátkelőhelyen egy román honosságú teherautóban nyolc szír migránst találtak. A migránsokkal szemben tiltott határátlépés, míg a román sofőrrel és vele utazó román társával szemben embercsempészet miatt jártak el a román rendőrök.

Forrás: origo.hu