A Momentum is taxi szakértő

A Momentum is taxi szakértő
Megosztom

Vagy csak a taxisok hátán felkapaszkodva akarnak kampányolni. Igazából mindegy, a taxisokkal is csak annyit lehet megtenni, amennyit hagynak. Hát ezt (is) hagyják.

És idéznénk az egyik, a hír alá írt kommentet, amire persze válasz nem érkezett. Miért is kommunikálna a naaaaaagy politikus a taxissal? Az úgysem érthet hozzá.

„Az elhanyagolható, hogy azokért a drosztokért fizetnek a taxisok, amik az önkormányzatokhoz kerül, hogy fenntartsák azokat a drosztokat… akkor legyenek kedvesek kiszámolni, hogy mennyivel kevesebbet kell majd fizetnünk…Arról nem is beszélve, hogy amíg fuvarra várunk, amit az Önök álltal annyira ismert applikación megrendelnek, addig hol álljunk? Parkolóban, ahol a hosszabb időre parkolni vágyók elől vennénk el a helyet? Talán egy kicsit jobban át kellett volna ezt gondolni, mielőtt akkora okosságnak beharangozzák… „

FELÉRE CSÖKKENTETTÜK A TAXI DROSZTOK SZÁMÁT, KÖZEL 300 NÉGYZETMÉTERNYI TERÜLETET ADUNK VISSZA AZ ÚJBUDAIKNAK

A gazdasági bizottságban nem régiben arról döntöttünk, hogy idén felére csökkentjük a kerületi utakon található taxi drosztok számát, ezzel közel 300 négyzetméternyi közterület szabadul fel, amelyet visszavehetnek az Újbudaiak.

Azt gondolom, hogy a taxi drosztok intézménye egy korábbi kor maradványa. Manapság már a legtöbben applikáción vagy telefonon rendelnek autót vagy közösségi közlekedési eszközöket választanak. Szerintem nekünk, városvezetőknek, ezt a tendenciát kell erősítenünk és elősegítenünk.

A Gazdagréten és Sasadon élőknek is jó hír ez! A következő taxi állomások szűnnek meg vagy csökken a helyek száma a környéken:- Márton Áron tér, harmadával csökken- Rétköz u. – Nagyszeben tér, felére csökken- Gazdagréti út – Gazdagréti tér, teljesen megszűnik- Rétköz u. – Tűzkő u., teljesen megszűnik