Taxi(s)oltás

Taxi(s)oltás
Megosztom

Március 14-én írtunk róla, így hát két nappal később a Fodesz is írt. Na, nem nekünk, hanem a miniszternek. Levelet. Mi már csak annyit kérdezünk, kik azok a „taxis érdekképviseleti szervek és a felügyeleti szervek”, és pontosan kiket is képviselnek, valamint milyen felhatalmazással. Vajon ők tudják pontosan, hány aktív és nem aktív taxis van jelenleg az országban? Nem a fővárosban, országosan. És azt is tudják, hogy hányan szeretnék ebből az oltást felvenni, vagy hányan nem?

Azt már csak nagyon halkan merjük kérdezni: mikor és kinek született levél korábban oltás ügyben? Nem látjuk, bár ez nem zárja ki, hogy csak a sok bába között elveszett a gyerek.

Nincs több kérdés. Ülj le, egyes. Megint. Pedig próbáltunk segíteni.

” TISZTELT KÁSLER MIKLÓS MINISZTER ÚR!

Mint a FUVAROZÓK ORSZÁGOS DEMOKRATIKUS SZÖVETSÉG (FODESZ) elnöke többször, több levélben kértem MINISZTERI, illetve KORMÁNYZATI segítséget a TAXIS személyszállítók részére.

Ám vagy semmitmondó válaszokat kaptunk, vagy olyan mérvű támogatást, ami szinte semmit nem old meg a taxisok részére. Ezért aztán ezt a hivatást, azaz a személyszállító, taxis hivatást országosan mintegy 4-5 ezer taxis hagyta el részlegesen vagy véglegesen.

Kértük, segítsék hozzá a személyszállítókat, hogy az oltásokat kortól, nemtől függetlenül soron kívül megkaphassák, hiszen a napi szolgáltatásuk alatt kikerülhetetlenül egy zárt térben találkozhatnak covid-fertőzött emberekkel, utasokkal! Lassan már másfél éve küzd az ország ezzel a vírussal, és az első hasonló kérelemmel fél éve fordultunk szaktárcánk vezetőjéhez.

Sajnos felügyelő Miniszterünktől erre sem kaptunk választ! Így most Önhöz fordulunk, hogy kérjük, kérvényezzük taxis személyszállítóink részére a soron kívüli oltásokra az engedélyt megadni szíveskedjen!

Ha és amennyiben ez a gyors engedély megérkezik, a taxis érdekképviseleti szervek és a felügyeleti szervek ki tudják értesíteni tagjaikat. Gyors és segítő szándékú intézkedését és válaszát várva Köszönettel:
2021.03.16.

HORVÁTH PÁL FODESZ