To be or not to be

To be or not to be
Megosztom

Mostanság, kímélendő idegrendszerünket, ritkán nézünk fel az önjelölt érdekvédők oldalaira, főleg úgy, hogy az OTSZ már a Taxisok VIlága reklámoldala lett. De most sikerült belefutnunk megint egyikükbe. Azt már tudjuk, hogy Metál nem vegyül az aljanéppel, azaz a taxisokkal, ő csak kinyilatkoztat, HP pedig nagybetűs leveleit írogatja, általában némi fáziskéséssel, és nulla fele konvergáló hatékonysággal.

Azt csak halkan említjük, hogy mikor az ősz végi egyeztetésen a 15 évet szajkóztuk, HP minket hülyézett le, és habzó szájjal fújta a két évét. Most pedig már ezt kéri. No komment.

Amint már számtalanszor leírtuk, félre kellene tenni a vélt vagy valós sérelmeket, produkálni valamiféle egységes fellépést, de leginkább álláspontot, megölni egymást ráérünk később is. De hát az istennek sem megy. Persze ne velünk akarjatok összefogni, hanem önmagatokkal és egymással. Ha sikerülne a szakmának kikeverednie az erkölcsi válságból, és félre tudná mindenki tenni büszkeségét és egóját, esetleg valamiféle egységes álláspontot is sikeredne kialakítani, például autó-korhatár ügyben, és nem önjelölt, senki által meg nem választott érdekvédők fújnák a baromságaikat, sokkal szebb lenne a világ. Mi biztos ott leszünk, ha végre történik ilyesmi, valamint a minket segítő nem kevés taxis is. Csak történjen már valami.

De végül is ráér mindenki továbbra is gondolkodni azon, hogy gondolkodni kellene. Idő van rá bőven, hiszen a mai helyzet szerint úgy másfél-két év kell még ahhoz, hogy valamiféle taxizásnak mondható élménnyel esetleg találkozhasson pár talpon maradt szerencsés. Nem szeretnénk rosszmájúak lenni, de a nyárra ígért hurrá-hangulat (lásd tavaly nyár) ellentételezéseként a WHO már egy hónapja emlegeti az őszi, negyedik hullámot. Ebben persze nem szeretnénk állást foglalni, főleg, mivel nem vagyunk szakemberek, de azt már tudjuk, hogy idén nyáron sem lesznek fesztiválok, és még a Forma1 is kérdéses. Turistával is csak hébe-hóba lesz esély találkozni, különösen, ha ilyen ütemben halad az oltás az uniós országokban, és valóban bevezetik az oltás-útleveles korlátozásokat.

TISZTELT MINISZTERELNÖK ÚR, TISZTELT ORBÁN VIKTOR,

A FUVAROZÓK ORSZÁGOS DEMOKRATIKUS SZÖVETSÉG ELNÖKEKÉNT FORDULOK ÖNHÖZ.

Tagjaink nevében, de az egész hivatás és az abban résztvevők nevében írok Önnek! Ön előtt is teljesen világos, hogy a TURISZTIKAI ágazatban és az azt kiszolgálók körében óriási veszteségeket okozott, okoz a jelenlegi pandémiás helyzet.

Ha volt is, mára minden résztvevőnek, a mára parkolópályára kerülőnek elfogyott az összes tartaléka.

Ha eddig napról napra éltek, most már a túlélésért küzdenek. Minden felügyeleti szervünknek, rendelet- és törvényalkotónak írtunk levelet, benne segítségkérésünkkel. Sajnos egy enyhe segítségen kívül csak semmitmondó ígéreteket, vagy még válaszokat sem kaptunk. Szövetségünk taxisokat tömörít magába, és sajnos egyre fogyó létszámmal. A mai napig 30 kiváló ember, taxis barátunk halt meg a fertőzés következményeként. Valamint országos szinten közel 4000 taxis hagyott fel ideiglenesen vagy véglegesen hivatása gyakorlását. De vannak keményen küzdő, harcoló taxisok, akik a lakosságnak, és a kórházakban éjjel-nappal hősiesen helytálló orvosoknak, ápolóknak, és kiszolgáló személyzetnek segítenek. Mindeközben óriási veszélynek teszik ki magukat, és családjukat, hiszen egy méteren belül akár három fertőzött személy is lehet az utasa!

Kéréssel fordultunk szakminiszterünkhöz és a Főpolgármester úrhoz, kérve az oltás soronkívüliségét a rendkívüli vészhelyzetre tekintettel, de válaszra sem méltattak.

Volt tőlük egyéb, segítő szándékú kérésünk, de sajnos süket fülekre találtunk. Ez idáig nem kaptunk számottevő segítséget.

Tekintettel arra, hogy a rendkívüli helyzetben a döntések az Ön kezében vannak, kéréseinkkel- mint végső megoldás -Önhöz fordulunk segítségért.

Kérjük tehát Öntől Tisztelt MINISZTERELNÖK ÚR:

1: A taxisok részére -aki be kívánja magát oltatni-rendkívüli sürgős, soron kívüli oltási engedélyt megadni, valamint kijelölni budapesti oltó helyet számukra. Vidéken a városok mindegyikében kérjük, hogy oltóhelyeket kijelöltetni szíveskedjen a személyszállító vállalkozók,vagy a benne tevékenykedők részére.

2: A hosszasan elhúzódó járványhelyzet miatt, a szinte 80%-os kereseti visszaesések miatt kérjük, a városi zárások teljes időtartalma idejére, mindennemű köztehertől és hivatásuk gyakorlásához jelenleg rendeletekkel és törvényekkel kötelezett egyéb anyagi tehertől mentesíteni szíveskedjenek a személyszállító szolgáltatókat szolgáltatásokat.

3: További taxigépkocsi -átlagéletkor bővítésére is szükségünk van, a kb. 1500 taxigépkocsi 10 éves korhatárának 12-évre történő megemelése mint látható, csak egy szűk létszámot segített ki jelenlegi helyzetében, ám most már a még állva maradt, és hivatásukat jelen körülmények között is folytatni akarók alól lassan kiesnek a kocsik, így az a kérésünk, hogy a TAXI GÉPJÁRMŰVEK átlag életkorát egységesen 15 évesre megemeltetni szíveskedjen! (Megjegyezni kívánjuk, hogy a jelenleg szolgálatos gépkocsik már modern, minden igényt kielégítő elektromos, vagy hibrid, vagy elenyésző füstgázt kibocsájtó kocsikból azaz környezet kímélő kocsikból áll! Természetesen éves vizsgáztatás mellett!)

TISZTELT MINISZTERELNÖK ÚR!

Kérjük, tegye lehetővé, hogy a még szolgáltatni tudó, szolgáltató taxis vállalkozók állva maradhassanak, tovább tudják folytatni szolgálataikat, szolgáltathassanak és hogy fent tudják tartani vállalkozásukat és el tudják tartani családjukat, ne kelljen további sok vállalkozónak feladni hivatását!

Megértő, intézkedő segítségét hálásan köszönjük, szíves válaszát várva

HORVÁTH PÁL FODESZ 2021.03.29.