Késsel támadtak egy taxisra Budapesten – A telefonját és a pénzét követelték

Késsel támadtak egy taxisra Budapesten – A telefonját és a pénzét követelték
Megosztom

Késsel akartak kirabolni egy budapesti taxist. A police.hu híradása szerint a férfi színes napszemüvegben, fekete maszkban és egy a fejében húzott kapucnis felsőben hajolt be az éppen utasra váró sofőr ablakán, akitől aztán a pénzét és a telefonját követelte.

Késsel a kezében hajolt be az ablakon

Késsel a kezében hajolt be egy utasra váró taxi ablakán P. Gábor 2021. március 30-án. A férfi színes napszemüvegben, fekete maszkban, és fejébe húzott kapucnis felsőben követelte nyugodt hangon a sofőr pénzét és telefonját, majd nyomatékosítva szándékát a kést a taxis felé fordította.

A sofőr vészhívással értesítette a központot

A sofőrnek sikerült vészhívással értesíteni a taxiközpontot, mire a társaság szinte minden autója a bajban lévő kollégájuk felé vette az irányt. Ezt a rabló is észlelte, felhagyott a pénzszerzéssel és elmenekült, írja a police.hu.

Pár nappal később fogták el a támadót

A zuglói nyomozók minden lehetséges adatot, bizonyítékot begyűjtöttek, ami pár nappal később eredményre vezetett; azonosították a rablás kísérletével gyanúsítható 38 éves P. Gábort.

Rajtaütöttek a férfin

A nyomozók április 12-én kora este akciót szerveztek az elfogásra, és gyöngyösi otthonában  rajtaütöttek a férfin. A rendőrök megtalálták a kést, a férfi ruháit, köztük az álcázáshoz szánt maszkot, szemüveget és kapucnis pulóvert is.  

Kihallgatták

A Budapesti Rendőr-főkapitányság 14. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói P. Gábort rablás kísérlet megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

Beismerte tettét

A férfi beismerte a bűncselekmény elkövetését. Vallomása szerint ittas volt, olyankor „rendszeresen hülyeséget csinál”. A  rendőrség megjelenéséig az egészet viccnek gondolta.

Nem ez az első eset, hogy taxisra támadnak

A KékVillogó portál számolt be arról a január elejei esetről, melynek során két utas megtámadott egy taxisofőrt.

Egy kolléga hívta fel a rendőrséget

Egy mosonmagyaróvári taxis tett bejelentést a rendőrség vonalán 2021. január 23-án, 21 óra 56 perckor az ügyben, hogy egy munkatársát két ismeretlen bántalmazta és ellopták tőle a pénzét.

Felvette az utasokat a férfi

Az 55 éves sértett elmondta a rendőröknek, hogy a mosonmagyaróvári Manninger lakótelephez hívták ki egy fuvarra, ahol egy férfit és egy nőt fel is vett. Az utasokat felvette a taxis, és el is indultak a célirány felé, azonban a testvérpár út közben mindig megváltoztatta a célállomást.

Elege lett a taxisnak

A sértett megelégelte, hogy az utasai mindig megváltoztatják az irányt, ezért megállt, és közölte velük, hogy ha nem tudják, merre akarnak menni, akkor nem viszi őket tovább. Ekkor történt meg a baj.

Kiszálltak az autóból

Miután a taxis lehordta a testvérpárt, a férfi utas kiszállt, és a vezető oldali ajtóhoz ment, majd egy hirtelen mozdulattal felrántotta azt, és az oldalsó rekeszből kivette a taxis pénztárcáját és a mobilját, amelyet ki is dobott az úttestre. A sofőr ekkor kiszállt, és megpróbálta visszavenni a tárcáját, dulakodni kezdett a férfival.

Kiszállt a nő is

A férfiak dulakodását látva a női utas is kiszállt az autóból és testvére segítségére sietett. A nő hátulról lefogta a taxist, több helyen megkarmolta az arcát, majd mindkét elkövető elszaladt a helyszínről.

Beazonosították a tolvajokat

A bejelentést követően a rendőrök gyors adatgyűjtésbe kezdtek a helyszínen, mely eredményéül sikerült is beazonosítaniuk az elkövetőket, a 29 éves P. Attila Zoltánt, illetve testvérét, a 25 éves P. Ágnes Enikőt. Mivel az egyenruhásoknak már ismerős volt korábbról a testvérpár, tudták, hol keressék őket.

Néhány órán belül elfogták őket

A rendőrök a gyors intézkedésnek köszönhetően már a hajnali órákban elfogták az elkövetőket, akiket a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányságra elő is állítottak. A testvérpár őrizetbe vétele mellett gyanúsítottként kihallgatták, majd rablás bűntette miatt előállították őket. 

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: BudapestKörnyéke.hu