Továbbra is „Zöldúton”: a Budapest Airport is díjazta a Főtaxi környezetbarát kezdeményezéseit

Továbbra is „Zöldúton”: a Budapest Airport is díjazta a Főtaxi környezetbarát kezdeményezéseit
Megosztom

A Főtaxi nyerte el a Budapest Airport az „Év Landside Greenairport Partnere 2020” díját, amellyel a reptérüzemeltető társaság azokat a vállalatokat ismeri el, amelyek különösen sokat tesznek a környezet megóvásáért és a fenntartható működésért. A legnagyobb hazai taxitársaság a díjat főként a három évvel ezelőtt elindított Zöldút Programjával érdemelte ki, amelynek központi eleme a teljesen karbonsemleges gépjárművekre épülő e-autó flotta és az ehhez kapcsolódó e-töltő infrastruktúra intenzív fejlesztése.

A reptérüzemeltető társaság immár 6. alkalommal adta át az elismerést, amellyel azokat a kezdeményezéseket díjazza, amelyek révén a repülőtéren tevékenykedő vállalatok különösen sokat tesznek a repülőtér kibocsátásainak csökkentéséért és a fenntartható működésért.

A Főtaxi 2010 óta a repülőtér-üzemeltető vállalat hivatalos taxis partnere, tavaly decemberben pedig újabb öt évre nyerte el a Budapest Airport személyszállítási tenderét. Az ország legnagyobb taxitársasága továbbra is kiszámítható, kényelmes és biztonságos repülőtéri transzfert nyújt utasainak, emellett jelentős beruházásokat, így az elektromosautó-töltők számának növelését és az ügyfélkiszolgálás minőségét tovább emelő digitális fejlesztéseket tervez a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren.

„Büszkék vagyunk az egyik legfontosabb szakmai partnerünktől kapott díjra, ami azt igazolja, hogy helyesen döntöttünk, amikor évekkel ezelőtt az e-mobilitás fejlesztése mellett tettük le a voksunkat. A Főtaxi három évvel ezelőtt indított társadalmi szerepvállalási programjának, a Zöldút Programnak egyik leglátványosabb eleme az immár 50 teljesen karbonsemleges elektromos járművet számláló e-flotta, valamint az azt kiszolgáló e-töltő infrastruktúra. Fejlesztéseinket a koronavírus-járvány sem vetette vissza. Felkészülten várjuk az újranyitást, a repülőtéri és városi forgalom élénkülését, és azon dolgozunk, hogy néhány éven belül három számjegyűre nőjön flottánkban a teljesen elektromos autók száma” − mondta Reich Ádám, a Főtaxi vezérigazgatója.

Meggyőződésem, hogy a jövő azoké a vállalatoké, amelyek környezetvédelmi szempontból is felelősen működnek, és amelyeknél a fenntarthatóság nem csupán szavakban, sokkal inkább tettekben nyilvánul meg” – mondta Chris Dinsdale, a Budapest Airport vezérigazgatója. „A Főtaxi is ilyen vállalat, hiszen még a koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére is folyamatosan dolgozott a környezet védelméért: nagy arányban elektromos autókból álló flottájával, elektromos töltők telepítésével, az utasok számára biztosított elektronikus számlázás bevezetésével és faültetési programjával példát mutat minden nagyvállalat számára.”

A Zöldút Program nem csak az e-flotta és az ehhez nélkülözhetetlen töltő infrastruktúra fejlesztésére korlátozódik, hanem az egész vállalati működést átszövi. A bázisévhez viszonyítva a Főtaxi papírfelhasználását már az első esztendőben sikerült 30%-kal, a második évben pedig 50%-kal csökkenteni, nagyrészt annak köszönhetően, hogy a taxikban található bankkártya-terminálokat papírmentes készülékekre cserélték le. A társaság szintén a program részeként vállalta, hogy minden évben annyi fát ültet, ahány főtaxis autó dolgozik Budapest útjain.

A Főtaxinál számos módon támogatták és támogatják taxis franchise partnereiket a járványt kísérő nehéz időszakban: a sofőröket tagdíjkedvezmény, tartós bérleti konstrukcióban használható elektromos gépkocsik várják, sőt, a villanyautókkal szolgáltatóknak elektromos autó töltését is magába foglaló tagdíjat is kínálunk. Ezen túlmenően pályázati tanácsadást vehettek igénybe a partnerek a 2020. évi elektromos autó támogatási pályázaton való részvételben. Ennek keretében 15 millió forintos vételárig az ár 55%-át kaphatták meg támogatásként a taxisok. Az országban 250-en nyertek el ilyen támogatást, sok közülük Főtaxis munkatárs.

Forrás: bdpst24.hu