A jövő taxidrosztja már létezik Dániában

A jövő taxidrosztja már létezik Dániában
Megosztom

Világszerte egyre több taxis gondolkodik el azon, hogy belevág egy elektromos autó vásárlásába és fenntartásába, hiszen ezek az autók itt vannak igazán elemükben, legyen szó a dinamikus közlekedésről, de még inkább a rendkívül kedvező üzemeltetési költségekről. Budapesten és számos magyar városban tűnnek fel a hangtalan elektromos taxik, melyekkel együtt folyamatosan növekszik az e-autó állomány hazánkban is, ezzel együtt az elérhető töltőpontokra egyre több autó jut, bár ezen pontok száma folyamatosan fejlődik szerencsére.

A taxidroszt egy ma is létező fogalom, ezek olyan várakozásra kijelölt pontok, ahol a taxisok várakozhatnak arra, hogy egy arra tévedő utas igénybe vegye a szolgáltatást, de pihenni, beszélgetni is van mód ezeken a pontokon. Utóbbi tevékenységek alatt pont meg is lehetne oldani a taxik töltését, ha például Magyarországon is lennének töltők ezeken a drosztokon.

Európa északi felén különösen nagy hatásfokkal alakul át napjaink mobilitása, így a személyszállítás is. Dániában például a Dantaxi nevű vállalat és az E.On ottani kirendeltsége fogott össze és megvalósították ezt a jövőbe mutató megoldást. A Koppenhága területén létesült új taxidroszt neve Danhub lett és itt akár 400 elektromos taxi is tud egyszerre tölteni, ez pedig döntő fontosságú lesz a dán főváros taxiparkjának 100 százalékban elektromosra való átállításában, 2025-re.

A droszt egyik legfontosabb eleme az az 5 darab ultragyors DC villámtöltőoszlop, amiről akár 300 kW-al is lehetséges az energia vételezése, feltéve, hogy az autó is tudja ezt a teljesítményt fogadni. Ez már valóban az a kategória, hogy egy „pisi-kávé” szünet alatt értelmezhető mennyiségű energia juttatható egy e-autóba. Helyileg a repülőtér és a városközpont között félúton található ez a droszt, május 11-én volt a hivatalos átadó.

Jelenleg közel 3000 darab taxi közeledik a koppenhágai utakon, ezek nagy részét a Dantaxi üzemelteti, de természetesen vannak ott is magánfuvarozó „Taki bácsik”. A teljes flottából közel 1700 a dízeles autó, a maradékon osztozik a benzines és az elektromos meghajtású autók tömege, így ha 2025-re valóban megvalósul ezen flotta teljes átállítása (helyi) kibocsátásmentesre, az komoly minőség béli növekedést hoz a város életébe.

Forrás: e-cars.hu