A közlekedési káosz miatt küldtek levelet a főpolgármesternek a taxisok, ezt írták

A közlekedési káosz miatt küldtek levelet a főpolgármesternek a taxisok, ezt írták
Megosztom

Az Országos Taxis Szövetség elnöke levélben kérte Karácsony Gergelyt, hogy az utóbbi napokban kialakult közlekedési káosz mielőbbi felszámolása érdekében állíttassa vissza az eredeti forgalmi rendet.

Több javaslatot is tettek levélben a fuvarozók, akik úgy látják, egésznapossá váltak a dugók Budapesten.

Metál Zoltán írását teljes terjedelmében közöljük.

„Tisztelt Főpolgármester Úr!

Az utóbbi napok közlekedési és forgalmi tapasztalatai miatt fordulok Önhöz.

Budapest frekventált közlekedési csomópontjai környezetében, több helyszínen kezdődtek el felújítási munkálatok, melyek komoly befolyással és hatással vannak a Főváros közúti közlekedési forgalmára.

Az első napok igazolták, hogy a vészhelyzeti korlátozások csökkentésével többen használják a közutakat járműveikkel, mint azt korábban tették az elmúlt egy évben.

Sajnos – a korábban a kerékpárosok számára felszabadított és átadott – főleg a Kiskörúton és a Nagykörúton kialakított forgalmi sávok megszűnése, mára olyan állapotokat generál ezen csomópontokon, útszakaszokon, valamint az ezekre vezető valamennyi rávezető úton, ami konzerválja a reggeli időszak kezdetétől, egészen az esti időszakig az állandó forgalmi dugó és káosz jelenlétét Budapest minden belső kerületében, Budán és Pesten egyaránt.

A valamikori csúcsidők – ami a reggeli és a délutáni időszakra vonatkoztak – mára oly mértékben változtak, hogy jellemzően egésznapossá és folyamatossá váltak.

Kérem, szíveskedjék felülvizsgálni, hogy azt a környezetszennyezést, ami a közlekedési dugókban hosszú órákig araszoló és várakozó gépjárművek kényszerűség miatt okoznak, milyen módon lehetne csökkenteni.

Javasoljuk és kérjük, hogy a felújítási munkálatok végéig a korábban használt forgalmi sávok visszaállításra kerüljenek a közúti közlekedésben részt vevő valamennyi jármű számára, ahogy erre már korábban volt példa az Üllői és a Ferenc körút egyes szakaszain is.

Nem a kerékpárosok ellen, hanem inkább a közlekedésben részt vevők érdekében kérjük a forgalmi rend felülvizsgálatát.

Azt valljuk és vélelmezzük, hogy a fenti javaslatunk bevezetésével hozzájárulhatunk a légszennyezési adatok csökkenéséhez, és ennek hatására valamelyest mérséklődhet a felesleges és indokolatlan dugók száma is a Fővárosban” – zárta sorait az OTSZ elnöke.

Forrás: metropol.hu